Šport > Nogomet
165 ogledov

Šeško o tekmecu na Euru: "Za zdaj sva še v dobrih odnosih"

Benjamin Šeško Epa
Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško v letošnji sezoni navdušuje v nemški Bundesligi, kjer si kot član Leipziga deli slačilnico s soigralcem, s katerim bosta že na prihajajočem prvenstvu stare celine stala na nasprotnih straneh igrišča.

Slovenski napadalec Benjamin Šeško je v zadnjem obdobju postal eden ključnih členov slovenske nogometne reprezentance, ki se je tudi z njegovo pomočjo prebila na letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji. V klubu pa v nemški ligi z Leipzigom še lovi ligo prvakov. Korak proti njej je pomenil tudi nov Šeškov zadetek v soboto v gosteh pri Heindeheimu.

Dvajsetletni napadalec, ki je v elitno nemško ligo prestopil iz Salzburga pred to sezono, je za klub v 2023/24 v bundesligi dosegel deset golov in dve asistenci, skupno pa 14 zadetkov v vseh tekmovanjih.

"Vedeti moramo, da sem prišel iz Salzburga, iz lige, ki je veliko slabša od petih najmočnejših lig v Evropi. Glede na to, da sem doslej zbral 14 golov in nekaj asistenc, je sezona dobra. Ni pa je še konec, verjamem, da bom dosegel še veliko golov. Tudi s prvo, uvajalno sezono sem tako kar zadovoljen. Seveda si želim pa še več," je v pogovoru za STA dejal Šeško.

Ta s predstavami tako v klubskem kot reprezentančnem dresu vzbuja precej pozornosti in zanimanja med velikimi evropskimi klubi, ki pa bodo za Slovenca, če ga bodo želeli kupiti, morali tudi precej plačati.

Benjamin Šeško | Avtor: Epa Epa
Šeško je s 40 milijoni evrov najvrednejši slovenski nogometaš po Transfermarktu. Pogodbo z Leipzigom ima do leta 2028, pa tudi ves čas napreduje, tako da bodo morebitni snubci morali kak evro dodati tudi za še bolj izpiljene veščine.

Mladenič je poudaril, da je v prvi sezoni v Nemčiji napredoval na splošno v igri z žogo in tudi pri grajenju. "Nekako sem bolj sproščen, ker vem, kakšno ekipo imam okoli sebe. Čedalje bolj se vidi napredek. Nadarjenost je, je pa treba še veliko pokazati, to tudi sam vem," je pojasnil.

Kot vsak napadalec meni, da bi od soigralcev lahko dobil še kakšno žogo več. "Ampak to dobiš s tekmami. Več si s soigralci, več tekem imaš, večkrat boš dobil žogo, ker ti bolj zaupajo," je še povedal 195 centimetrov visoki strelec.

Eden od njegovih izkušenejših soigralcev je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki v soboto ni igral, potem ko ga je v dneh pred tem načela bolezen. Ta je za STA dejal, da je za Šeškom dobra sezona.

"Zelo dobro igra za prvo sezono. Dosegel je kar nekaj golov, sam ve, da je imel priložnosti še za več zadetkov, ampak on je mlad igralec, ki se želi veliko naučiti, ima voljo po napredovanju na vsakem treningu, na vsaki tekmi. Vedno da vse od sebe za ekipo, veliko preteče, mogoče kdo tega njegovega boja za moštvo niti ne vidi," je povedal Kampl in pristavil: "Zelo sem zadovoljen z njim, upam, da bo dobro igral tudi na evropskem prvenstvu za Slovenijo."

V slovenskem dresu ima Šeško večjo vlogo kot v klubu. "V izbrani vrsti je moja vloga drugačna. V klubu pa moj čas še prihaja. Sem potrpežljiv, sprejmem vsako minuto, ki jo dobim, dosegam gole ... Moj čas bo slej ko prej prišel," je optimist glede prihodnosti Šeško.

V bližnji prihodnosti bo s Slovenijo igral v Nemčiji na zaključnem turnirju stare celine v skupini z Dansko, Srbijo in Anglijo. Pravi, da gre za zdaj vse v pravo smer, da narašča tudi samozavest.

Benjamin Šeško | Avtor: Epa Epa

"Zelo se že veselim EP, sicer imam še štiri tekme v klubu za igrati na polno, potem pa prav tako na polno na priprave za EP," je povedal Šeško, ki v klubu kakšno besedo glede EP izmenja tudi z danskim reprezentantom Yussufom Polusnom. "Tu in tam res kakšno rečeva, za zdaj sva še v dobrih odnosih," je dodal v smehu.

V Nemčiji po njegovih besedah še ni čutiti posebne vročice glede EP. "Zaenkrat je še vedno bundesliga v ospredju. EP bo dobilo svojo pozornost po koncu ligaške sezone."

V tej se Leipzig bori za vsaj četrto mesto na lestvici, ki bi prineslo igranje v ligi prvakov. Glavni tekmec je Borussia Dortmund, ki za dve točki zaostaja za četrtouvrščenim Leipzigom, kjer bo gostovala v soboto.

"Prepričan sem, da nam bo uspelo. Smo v lepem nizu, ko nam enostavno gre. Imamo tudi nekaj sreče, tudi meni se žoga kdaj tako odbije, da lahko dosežem zadetek," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:03 22.april 2024.

    Sedaj bomo imeli še Šeška dnevno na tapeti..