Šport > Nogomet
3845 ogledov

Argentina na kolenih proti Hrvaški

Lionel Messi
Dvoboj med Hrvaško in Argentino se je končal s ponižanjem slednje.

Reprezentanci Hrvaške in Argentine so se v dvoboj skupine D podale z različnim vzdušjem v garderobi. Hrvaška je bila samozavestna po lahki zmagi proti Nigeriji, Argentina pa je po zgrešeni enajstmetrovki Lionela Messija iztržila le remi proti Islandiji.

Obe reprezentanci sta bili v prvem polčasu zelo agresivni, si prislužili nekaj rumenih kartonov, na obeh straneh pa sta ekipi zamudili po dve lepi priložnosti. V peti minuti je za Hrvaško prvo zapravil Ivan Perišić, čigar strel malce z leve strani je obranil Willy Caballero, drugo pa Mario Mandžukić s strelom z glavo iz bližine. Argentinci so v 22. minuti prek Marcosa Acune oplazili prečko, najlepšo priložnost polčasa pa je v 30. minuti zapravil Enzo Perez, ki je s 13 metrov odbito žogo praktično neoviran poslal mimo praznih vrat. 

Mreži sta mirovali do začetka drugega dela, ko je veliko napako storil argentinski vratar Caballero. Ta je nespretno izbijal povratno žogo, ki je v loku padla na nogo Anteju Rebiću, ta pa jo je z izjemnim volejem poslal pod prečko za vodstvo Hrvaške z 1:0.

Gavči so vse stavili v napad, a pri tem puščali tudi precej prostora na svoji polovici. Najlepšo priložnost za Argentince sta zamudila Maximiliano Meza, ki je nastreljal Danijela Subašića, v nadaljevanju akcije pa je s peto odložil žogo Messiju, a so temu v zadnjem hipu blokirali strel.

In nato je sledil zaključni žebelj v argentinsko krsto. Po enem izmed hrvaških polprotinapadov je v 80. minuti na dvajsetih metrih do žoge prišel Luka Modrić in močno sprožil za 2:0.

A tragedija za fanatične navijače Argentine se tu še ni končala. Hrvatje so namreč zabili še en zadetek. Caballero je v sodnikovem dodatku še uspel zaustaviti prvi strel Ivana Rakitića od daleč, branilci so obstali, Mateo Kovačić pa je odbito žogo nesebično podal do Rakitića, ki je mirno pritekel pred gol ter mu tako ni bilo težko zadeti za 3:0 in za eno največjih zmag v zgodovini hrvaškega nogometa. Rakitić, ki je po tekmi skušal tolažiti soigralca iz Barcelone Messija, je še pred tem v 87. minuti s prostega strela zatresel prečko.

Hrvati so si z zmago nad Argentinci že priigrali osmino finala. Do novih treh točk so prišli povsem zasluženo in po novih napakah neprepričljive obrambe gavčev. Na drugi strani so dvakratni svetovni prvaki v hudih škripcih, saj jim niti zmaga proti Nigeriji v zadnjem krogu neposredno ne zagotavlja osmine finala. Vse bo namreč odvisno tudi od tega, kako se bo končala tekma med Hrvaško in Islandijo.

Skupina D, lestvica:

1. Hrvaška        2  2  0  0  5:0  6
2. Islandija        1  0  1  0   1:1  1
3. Argentina      2  0  1  1  1:4  1
4. Nigerija         1  0  0  1  0:2  0

Komentarjev 4
Sorodne novice