Šport
18 ogledov

Kovalčuk ostal brez milijonske pogodbe

Končno milijone opravičuje Ilja Kovalčuk. Dosegel je drugi gol za Hudiče. (Foto: Žurnal24 main
Neverjetna "doživljenjska" pogodba, ki jo je ruski hokejist Ilja Kovalčuk podpisal z New Jersey Devils je razveljavljena. Rus je tako spet prost igralec. Medtem je Teemu Sellane podaljšal pogodbo z Anaheimom.

Ruski hokejist Ilja Kovalčuk v letošnji sezoni najbrž ne bo zaigral za New Jersey Devils. Legitimni razsodnik Richard Bloch je namreč razveljavil njegovo 17-letno in 102 milijona dolarjev vredno pogodbo z vragi, ki jo je podpisal prejšnji mesec. Razlog za to je kršenje kolektivne pogodbe oziroma nespoštovanja pravila o proračunski omejitvi za plače.

Po prvotni pogodbi, najdaljši v zgodovini ameriške profesionalne hokejske lige (NHL), bi ruski zvezdnik zaslužil 95 milijonov dolarjev, v zadnjih petih letih pa le 550.000 dolarjev. Prav nizka vsota na koncu pa kaže na špekulacije. Vodstvo ameriške profesionalne lige NHL namreč meni, da je klub želel s to vsoto le znižati povprečje proračuna za plače (salary cup), saj ne pričakuje, da bo Kovalčuk igral do 44. leta, kolikor bi po pogodbi moral. Kovalčuk, za katerega se je po prekinitvi sodelovanja z Atlanto zanimal tudi Los Angeles Anžeta Kopitarja, je zdaj spet prost igralec.

Legenda Sellane še leto v Anaheimu
Legendarni finski hokejist Teemu Selanne je še za leto podaljšal svojo kariero v ameriški profesionalni hokejski ligi. Že 40-letni napadalec je podaljšal pogodbo z Anaheimom, za katerega nastopa že 11 let, leta 2007 pa je z njim osvojil tudi naslov prvaka.

"Še naprej uživam v igri in tekmovanju z mlajšimi igralci in menim, da se z njimi lahko še vedno enakovredno kosam. Težko se je upokojiti, ko delaš tisto, kar te veseli," je ob podaljšanju pogodbe dejal "finski blisk". V dosedanjih 18 sezonah v NHL je Selanne dosegel 606 golov in zbral 654 podaj. Nastopil je že tudi na petih olimpijskih igrah, ima tri kolajne, s 37 točkami pa je tudi najučinkovitejši igralec olimpijskih turnirjev vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.