Šport > Košarka
17895 ogledov

Dončić zrušil Jordanov rekord

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je prestavil še en mejnik lige NBA.

Dallas Mavericks so na peti tekmi prvega kroga končnice premagali LA Clippers s 123:93 in tako v zmagah povedli s 3:2. Luka Dončić in soigralci so tako le še zmago oddaljeni od drugega kroga končnice na Zahodu, kjer boljšega iz te serije pričakujejo košarkarji moštva Oklahoma City Thunder.

Statistika je na strani zasedbe iz Teksasa, saj je doslej v zgodovini lige NBA v naslednji del končnice napredovalo 82,8 odstotkov ekip (164-34), ki so dobile peti dvoboj.

Dončić je na obračunu v Los Angelesu nastopil z načetim kolenom in prehlajen, a je kljub temu zabeležil 35 točk, 7 skokov in 10 podaj, pri tem pa mu je uspelo podreti še rekord, ki ga je doslej držal legendarni Michael Jordan.

Za mnoge najboljši košarkar vseh časov je namreč v 'play-offu' nanizal 15 gostujočih tekem na katerih je dosegel vsaj 20 točk, Luka pa je zdaj pri številki 16. Tretji na tej lestvici je Kareem Abdul-Jabbar, ki je takšnih tekem v nizu zbral 12.

Komentarjev 5
  • Ender3 19:52 02.maj 2024.

    A morate protiplačilu pisati takšne nepomembne prispevke. Še malo pa nam bi Dončić iz hladilnika skakal..

  • BenX 19:41 02.maj 2024.

    Me zanima koliko podobnih primerjav in rekordov ima SGA, ki ga mnogi postavljajo pred Dončića. Resda to niso neke pomembne statistike, a ko si cel čas v družbi Jordana, Birda,Magica, celo Chamberlaina in ostalih velikih kalibrov - niti se ne ...prikaži več zavedamo čemu smo priča.

Sorodne novice