Šport
818 ogledov

Kopitar veliki junak druge tekme z Naftarji

Anže Kopitar Profimedia
Anže Kopitar je z odločilnim zadetkom v podaljšku odločil drugo tekmo končnice med Los Angeles Kings in Edmonton Oilers.

Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo v zmagah izenačili na 1:1. Srečanje je po dveh minutah in šestih sekundah podaljška odločil Anže Kopitar. Slovenski kapetan zmagovitih gostov je dosegel tri točke, prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0.

Kralji so izgubili prvo tekmo, prav tako v Kanadi, s 4:7. Šestintridesetletni Hrušičan se tedaj ni vpisal med strelce ali podajalce.

Anže Kopitar NHL Šport Na prvem obračunu kraljev v končnici padlo kar enajst zadetkov

Na drugi tekmi pa je bil mož odločitve, v podaljšku je prišel do tretje točke po podaji Quintona Byfielda iz obrambne tretjine, na kratko je v srednjem delu ob ogradi pot ploščka preusmeril Mikey Anderson in Kopitar se je s hitrim drsanjem sam pripeljal pred vratarja Stuarta Skinnerja (17 obramb) in ga po strelu iz zapestja brez težav ugnal.

"Drsal sem tam na sredini po ledu, ko se je plošček, še sam ne vem kako, odbil do mene. Ko je bil na moji palici, sem ga na koncu na srečo poslal v mrežo," je pot do zadetka tekme opisal Hrušičan za Sportsnet.

"To je bila zredna ekipna predstava, izjemno smo se pobrali po porazu v ponedeljek. Z veseljem vzamem to zmago. Velika zmaga. Veliko boljša predstava ekipe, a še vedno je bila kakšna izključitev preveč, to moramo še popraviti. Običajno v izenačenih tekmah končnice en gol prinaša razliko," je dodal Kopitar.

slovenija francija hokej Prvi poraz Šport Končan niz slovenskih hokejistov

Adrian Kempe je pred tem po podajah Kopitarja v četrti minuti tekme zadel za 1:0, nato je povišal ob koncu 15. minute. Tedaj je Kopitar v protinapadu podal pred vrata, plošček pa je v zraku s palico v gol preusmeril Kempe. Slabi dve minuti pred koncem uvodne tretjine je bilo 3:1 za goste, ko je bil uspešen Drew Doughty.

Pred tem je izid znižal Brett Kulak. Domači so z edinima goloma v drugem delu izenačili, uspešna sta bila Dylan Holloway in Zach Hyman. V drugi minuti zadnje tretjine je kralje v vodstvo znova povedel Kevin Fiala. Minuto in 37 sekund pozneje je izenačil Holloway. Vratar gostov Cam Talbot je bil s 27 obrambami nato do konca nepremagan.

Ekipi se bosta sedaj preselili v Los Angeles, kjer bo tretji dvoboj v soboto ob 4.30 po slovenskem času.

Prav tako na zahodnem delu lige so branilci naslova, Vegas Golden Knights, s 3:1 v Dallasu se drugič premagali Stars in povedli z 2:0 v zmagah.

Jack Eichel in Jonathan Marchessault sta imela po gol ion podajo, tretji zadetek za hokejiste iz igralniške prestolnice je prispeval Noah Hanifin, vratar Logan Thompson je imel 20 obramb. Premagal ga je le Jason Robertson za vodstvo domačih v 17. minuti prve tretjine.

Anže Kopitar Špekulacije Šport So Kralji prepuščali tekme? Tako odgovarja Kopitar

Na vzhodnem delu pa je v Torontu ekipa Boston Bruins s 4:2 premagala Maple Leafs in z 2:1 ponovno prevzela vodstvo v tem obračunu.

Pri treh zadetkih kosmatincev je sodeloval Brad Marchand, zabil je dva gola in imel še asistenco. Uspešni so bili še Trent Frederic in Jake DeBrusk za goste in Matthew Knies and Tyler Bertuzzi za domačo zasedbo.

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins  2:4
(Boston vodi z 2:1 v zmagah)

- zahod:
Dallas Stars - Vegas Golden Knights  1:3
(Vegas vodi z 2:0 v zmagah)

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings  4:5 (podaljšek)
(Anže Kopitar gol in podaji za Los Angeles)
(izid je izenačen na 1:1 v zmagah)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 15:14 25.april 2024.

    Ukinit STA !.Posledično domači mediji postajajo poligon za oglaševanje ameriškega športa..

  • PasjaProcesija 08:42 25.april 2024.

    Nič ni podarjenega. Doughty je v končnici zadel prvič po 1. tekmi končnice leta 2014. Za to je "plačal ceno", saj je v golu oz. mreži pristal tudi sam. Sicer se pričakovano obe ekipi izrazito zanašata na svoji prvi dve ...prikaži več napadalni trojki. Prvi napad Kraljev (Byfield, Kopitar, Kempe) je doslej v seriji nadigral nasprotnike. Proti njim je težko igrati, ker so tudi visoki in močni ter tako lahko kjerkoli vršijo obrambni pritisk na nasprotnika. Oba vratarja sta izrazito podpovprečna.