Šport > Kolesarstvo
12656 ogledov

Pogi potrdil, da ima nekaj težav z zdravjem

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar ima težave z dihanjem skozi nos.

Tadej Pogačar je v sedmi in osmi etapi zabeležil še svojo drugo in tretjo etapno zmago na tokratni dirki po Italiji. V petek je zanesljivo slavol na kronometru, v soboto pa je dobil sprint najboljših na vrhu klanca Prati di Tivo. NJegova skupna prednost je narastla na dve minuti in 40 sekund pred najbližjim zasledovalcem Danielom Martinezom.

Pogi je tokrat vozil nekoliko bolj konzervativno, običajno na vzponih napade tekmece že pred zadnjimi kilometri. Na vprašanje, če je bilo za takšno taktiko krivo njegovo zdravstveno stanje, je odgovoril pritrdilno. "Imam zamašen nos, mislim, da gre za nekakšno alergijo, ali pa kaj drugega. Sicer me ne moti zelo, v nekaj dneh bi se to moralo popraviti. Na srečo se bliža prost dan," je po osmi etapi izjavil Pogačar. Deveta je na papirju namenjena sprinterjem, nato pa sledi dan počitka.

Pri ekipi UAE Team Emirates zagotovo upajo, da se trenutne težave ne bodo razvile v kaj hujšega.

Pred letom dni je sicer v rožnati majici odstopil Belgijec Remco Evenepoel, ki se je moral posloviti po pozitivnem testu za koronavirus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice