Slovenija
47 ogledov

Sodišče: Marko Jaklič in soobtoženi niso oškodovali Vzajemne

Marko Jaklič Anže Petkovšek
Zlorabe položajev vseh vpletenih v sumljive posle Vzajemne je Okrožno sodišče v Ljubljani oprostilo.

Spomnimo. Nekdanji predsednik uprave Vzajemne Marko Jaklič in nekdanji član uprave Franc Henigman, naj bi bila, kot je bilo zapisano v obtožnici, kriva zlorabe položaja. Odobrila naj bi preplačilo vrednosti postavitve informacijskega sistema; pogodba je bila sklenjena s podjetjem S & T.

Plačilo naj bi potovalo preko omenjene družbe in z njo povezanimi podjetji v tujini, končal pa na računu podjetja M-Kontakt, katerega lastnik je tudi Jaklič, ki je bil tako osumljen tudi pranja denarja.

Pri izvedbi sumljivega posla naj bi sodelovala tudi Klavdij Godnič in Sašo Berger, takrat vodilna v podjetju S & T. Sodišče je vse soobtožene danes torej na prvi stopnji oprostilo.

Pričakovati je pritožbo, predvsem seveda s strani tožilstva, ki je za Jakliča predlagalo slabih pet let zapora in denarno kazen Za Henigmana pa tri leta zapora in denarno kazen. Za tri leta naj bi šla v zapor tudi nekdanja vodilna v podjetju S & T, plačala naj bi tudi denarno kazen. 

Komentarjev 13
  • encijan 17:12 11.november 2015.

    Sodba v imenu Masleše in Fišerja! ( in rdeče mafije).

  • macola 12:09 11.november 2015.

    Kot prvo....naj nehajo soditi "v imenu ljudstva", ke r delajo v imenu MAFIJE! Kot drugo.....nobeno presenečenje ob našem nesposobnem in s korupcijo prepojenim sodstvom in tožilstvom! Lustracija v sodstvu je zamujeni vlak! In še tretje.....Urednik....bravo!...celi 2 uri je bila novica ...prikaži več na naslovnici....zdaj pa spet nabijanje o ograji....v ozadju se pa krade in oprošča barabe! Vi ste tipični "571-press".....sramota za novinarstvo!!!

  • valerijakregar 12:08 11.november 2015.

    ljudje, pa toliko imate za pljuvati po Odboru 2014 pred sodiščem !!!!!!!!!!!??????????????vam še ni jasno ???????