Slovenija
57915 ogledov

Vreme: Takšna vremenska mineštra nas čaka za praznike

vreme suha krajina Profimedia
Vremenska napoved za prihodnje dni je precej kisla, a ne bodo vse počitnice mrzle in deževne.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami in burjo na Primorskem. V sredo se bo popoldne oblačnost trgala, nastale bodo plohe. V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na zahodu bo občasno lahko rahlo deževalo, spet bo nekoliko topleje.

V petek in soboto bo še spremenljivo vreme s krajevnimi plohami, v nedeljo, 28. aprila, se bo delno razjasnilo, v ponedeljek in torek kaže na dokaj sončno vreme. V torek zvečer, predvsem pa v noči na sredo, 1. maja, se spet nekoliko poveča verjetnost za padavine, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

V petek spet možna slana

"Petkovo jutro bo hladno, možna bo slana. Čez dan se bo segrelo do okoli 15 °C. Od sobote dalje bo vsak dan malenkost topleje. Od nedelje dalje pa bodo dnevne temperature spet nad 20 °C," napovedujejo vremenoslovci.

"V petek in soboto se bo območje s hladnim zrakom v višinah začelo umikati. Nad vzhodno Evropo bo nastalo obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa se bodo obnavljala ciklonska območja. Naši kraji bodo ravno med tema dvema sistemoma, zato je vremenska napoved še nezanesljiva," opozarjajo.

Nad 700 metri bo jutri snežilo

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1000 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 13 °C. Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5°C.

"Jutri bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v Zgornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 15 °C," napovedujejo na agenciji za okolje.

Toliko snega je že zapadlo

 | Avtor: Arso Arso

Nekaj novega snega je v zadnjih 24 urah zapadlo na Voglu (33), Vojskem (27), v Ratečah (24) in na Katarini nad Ljubljano (1). Na Kredarici je v dvanajstih urah zapadlo 25 centimetrov novega snega, zdaj je tam 3,3 metre snega, na Voglu 63 cm, na Vojskem 27 in v Ratečah 24 cm, na Katarini nad Ljubljano pa le centimeter snega.

Ponoči je največ snega zapadlo v višje ležečih predelih po državi. V Bohinjski Češnjici je tako na okoli 600 metrih nadmorske višine zapadlo 11 centimetrov snega, v Zadlogu je višina snežne odeje 14 centimetrov, prav toliko na Bukovskem Vrhu, je za STA danes povedala Veronika Hladnik Zakotnik z Arsa. Ponekod je prišlo do snegoloma.

V višjih legah nad 1000 metrov nadmorske višine je zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega, na merilni postaji Zgornja Kapla v Občini Podvelka na Koroškem pa je zapadlo 17 centimetrov snega, je še pojasnila dežurna meteorologinja. Na območju Dravograda pa so zabeležili tudi snegolom.

Drugod po državi je količina padavin nižja od pričakovane, tudi intenziteta padavin je prenizka, da bi se sneg prijemal tal, je dodala Hladnik Zakotnik.

 | Avtor: Arso Arso

Pod ničlo je bilo še v Kočevju, kjer je termometer pokazal -0,9 stopinje Celzija ter na Lisci, kjer je bila najnižja temperatura -1,5 stopinje Celzija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Stampedo 16:07 23.april 2024.

    cestarji komunalnega podjetja Kamnik spet razbijajo, s plugi ven mečejo pokrove cestnih jaškov, ... pazite!

  • Francs 11:45 23.april 2024.

    O globalnem segrevanju se pa zadnje dni bolj malo sliši..,..

  • Avatar NickMason
    NickMason 09:40 23.april 2024.

    Kje je pa mraz in sneg danes,pa tako grozljivo ste včeraj napovedovali