Slovenija
34380 ogledov

Vreme: Na vidiku je že nov preobrat

oblaki hribovje Profimedia
Tako vreme nas čaka do naslednjega konca tedna.

"Izkoristite prihodnje 3 dni, saj bo prevladovalo sončno vreme. Vmes se lahko jutri in v nedeljo pojavi kaka ploha ali nevihta, vseeno pa večjega padavinskega ni na vidiku vse do ponedeljka in torka, kot je razvidno tudi na animaciji," so objavili na portalu neurje.si.

"V ponedeljek pa potem nazaj v stare tirnice - nov prehod fronte z nevihtami in padavinami, ki ne bodo tako obilne, kot včeraj," so še opozorili.

Jutri bo sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 24, v jugovzhodnih krajih do 26 °C,  napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

V nedeljo popoldan že plohe in nevihte

"V nedeljo bo sprva dokaj sončno vreme. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno, popoldanske plohe in nevihte bodo pogostejše, kakšna bo v zahodnih in južnih krajih lahko že dopoldne," opozarjajo.

"V torek bo pogosteje deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Od srede do petka bo vreme še nestalno, nastajale bodo popoldanske plohe in kakšna nevihta. Spremenljivo vreme se bo verjetno nadaljevalo tudi ob koncu tedna, a bodo padavine bolj verjetne samo popoldne. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 10, popoldanske pa okoli 20 °C," še napovedujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:21 17.maj 2024.

    "Izkoristite prihodnje 3 dni, saj bo prevladovalo sončno vreme. Vmes se lahko jutri in v nedeljo pojavi kaka ploha ali nevihta, vseeno pa večjega padavinskega ni na vidiku vse do ponedeljka in torka, kot je razvidno tudi na animaciji," so ...prikaži več objavili na portalu neurje.si. Potem pa v naslednjem stavku takole:::

  • sandi76 19:13 17.maj 2024.

    Čas bi bil, da se vreme ustali in preide na poletje !

  • Soljatar 17:21 17.maj 2024.

    vse je uredu, sam da ni vročine...