Slovenija
13731 ogledov

Tak regres v javnem sektorju zahtevajo sindikati že za letos

Denar, evro Profimedia
Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo danes popoldne, prvič po menjavi vlade, sedli za skupno mizo. Med temami, ki se jih bodo lotili, sta regres za letni dopust za letošnje leto ter izplačilo dodatkov zaposlenim v javnem sektorju v času epidemije covida-19.

Pričakovati je daljšo razpravo, saj so iz sindikalnih vrst že v preteklih tednih ob izplačilih dodatkov opozarjali na nekatere nedoslednosti in arbitrarnosti, pa tudi na neenako obravnavo zaposlenih, ki so opravljali primerljivo delo.

Govorili bodo tudi o regresu za letni dopust za letos. Po zakonu je regres izplačan najmanj v višini minimalne plače, ki znaša 940,58 evra, in sicer najpozneje do 1. julija. Sindikati pričakujejo, da se bodo o višini regresa pogajali in predlagajo, da se regres vsem zaposlenim v javnem sektorju izplača v višini 1050 evrov. To bi pomenilo, da bi vsi, ki so regres že dobili izplačan, dobili še 110 evrov poračuna.

Bodo pa sindikati po pričakovanjih tudi pod točko razno postavili še nekaj vprašanj. V delu sindikatov med drugim napovedujejo pobudo, da se lotijo ureditve dela na domu v kolektivni pogodbi. V času epidemije so bile namreč prakse v javnem sektorju različne, v primeru novega vala okužb pa se utegne delež tega dela zopet nekoliko povečati in je prav, da bi zadeve uredili, menijo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • Avatar jezeran
    jezeran 05:14 18.junij 2020.

    Podpiram do bruto plače 1500 EUR, ostalim nič

  • Avatar Perriella
    Perriella 00:58 18.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- H︆︆o︆︆s︆︆s︆︆e︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • kapibara 13:03 17.junij 2020.

    Glede dela na domu v JS: Kot rekel že med samo karanteno- VSI zaposleni v SLO, ki so življenjsko potrebni za delovanje države, za časa karantena, v službo.. VSI ostali pa na čakanju doma.. Ma kaki delo od doma, sem ...prikaži več videl pri nas (bil na čakanju 660 NETO ).. samo za to, da so dobili 100% plače PA NIČ DRUGEGA- pa še so jamrali, ker ni bilo prevoza.. pa vsi na najmanj NETO 1300 - paraziti parazitski..