Slovenija
4772 ogledov

Šok na Darsu: Valentin Hajdinjak je odstopil!

Valentin Hajdinjak, predsednik uprave Dars Saša Despot Valentin Hajdinjak, predsednik uprave Darsa
Po izbruhu afere je odstopil.

Valentin Hajdinjak je odstopil z mesta predsednika uprave Darsa, poroča 24UR, k temu pa naj bi ga pozvali nadzorniki. Razlog naj bi bila razkritja o domnevnih poslih s podkupninami, v katere naj bi bil vpleten Rok Snežič.

Nadomestil ga bo zdajšnji član uprave Darsa David Skornšek, in sicer za največ pol leta, še poroča portal.

V preiskavo se je vključil tudi KPK, policija in druge inštitucije. Hajdinjak je zatrdil, da Snežiča ne pozna. 

Spomnimo: žvižgač je za 24UR povedal, da naj bi mu Snežič dejal, da ima na Družbi za avtoceste RS (Dars) "kompletno oblast nad posli", in sicer preko treh ljudi: predsednika uprave in nekdanjega podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka, preko tedanjega direktorja področja vzdrževanja na Darsu Damijana Jaklina, ki je bil tudi državni sekretar obrambnega ministra in prvaka NSi Mateja Tonina, ter preko Antona Travnerja, nekdanjega generalnega direktorja policije, ki je bil po tistem, ko je odstopil s položaja, na Darsu svetovalec uprave za korporativno varnost. Žvižgač je zatrdil, da je bila podkupnina potrebna, če si želel delati za Dars, sicer da si bil izločen. "Rok Snežič je po celi Sloveniji iskal takšne kombinacije, da bi dobil denar za stranko," je navedel. Na vprašanje, ali je Snežič govoril, da je to denar za stranko SDS Janeza Janše, ki je bil v času posnete finančne transakcije premier, je odgovoril pritrdilno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • Plavi-mil 09:14 07.november 2023.

    SAj ni sam od sebe odstopil, saj je moral, ptič je samo čakal na znak.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:24 07.november 2023.

    O groza,kaj čmo pa zdaj,a je treba sprožit akcijo Valentin5 na 1919

  • Fulmmer 07:04 07.november 2023.

    Šok? Šok bi bil če nebi odstopil.... Itak pa če pride vse na plan kar se v firmah dogaja ostanemo brez 3/4 vodilnih, vključno z vlado.