Slovenija
4598 ogledov

Sodniki Golobu napovedali dodatne ukrepe

Robert Golob na obisku v Ukrajini Nebojša Tejić/Vlada RS-Flickr
Slovenski sodniki v skupni izjavi pozivajo vlado k takojšnji odpravi plačnih nesorazmerij. Če do konca meseca vlada ne bo sprejela konkretnih ukrepov za izboljšanje njihovega položaja, napovedujejo "dodatne ukrepe", ki pa jih za zdaj ne razkrivajo.

V izjavi sodniki poudarjajo, da njihov položaj ne more in ne sme biti odvisen od naklonjenosti in dobre volje vsakokratnih odločevalcev. Izpostavljajo, da je tudi aktualna vlada javno priznala, da je položaj sodnikov treba izboljšati, "predvsem pa poskrbeti za odpravo plačnih nesorazmerij, zaradi katerih plače zaostajajo tudi za več kot 20 odstotkov za drugimi plačami v javnem sektorju".

Na sestanku zbrani sodniki so si "enotni v prepričanju, da nam v trenutni situaciji žal ne preostane drugega, kot da posežemo po dodatnih ukrepih v primeru, če vlada do konca meseca aprila 2023 ne bo sprejela konkretnih ukrepov za izboljšanje našega položaja". Katere ukrepe imajo v mislih, podrobneje niso navedli.

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Slovenija Novo glede obdavčitve božičnice in regresa

Dodali so še, da so enotni v podpori Slovenskemu sodniškemu društvu, pogajalski posvetovalni skupini, Sodnemu svetu in Vrhovnemu sodišču RS pri vseh dosedanjih prizadevanjih za ureditev položaja sodnikov.

Izjavo so sodniki sprejeli na sestanku, ki so se ga udeležili sodniki vseh sodnih okrožij in sodišč različnih stopenj, med njimi tudi predsednik vrhovnega sodišča, predsednik Sodnega sveta ter vodja pogajalske posvetovalne skupine in podpredsednik Slovenskega sodniškega društva, je sporočila sodnica Tanja Dolar Božič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Plavi-mil 16:55 18.april 2023.

    Dokler mu štango držite, naj vas kar J E B E.

  • Naklonsky 16:35 18.april 2023.

    Potreben dodatni ukrep: zapor zaradi laži in pranja denarja!

  • jakec42 14:51 18.april 2023.

    Naj začnejo delat,ne pa izsiljevat večje plače!