Slovenija
52585 ogledov

Pomembno obvestilo Fursa glede bonov

hotel recepcija receptorka receptor Profimedia
Finančna uprava je podala novo obvestilo glede turističnih bonov.

"Vse upravičence bonov obveščamo, da morajo imeti vse izjave o prenosu bona (podpisane!) s seboj v nastanitvi, kjer bodo bon unovčili. Izpolnjenih in podpisanih izjav naj ljudje ne pošiljajo ali prinašajo na finančne urade," sporočajo s finančne uprave. Upravičenci morajo izpolnjeno in podpisano izjavo o prenosu bona predložiti receptorju ob unovčitvi bona v turističnem objektu, kjer bodo nočili oziroma unovčili bon. 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnejo na naš klicni center za turistične bone 08 200 1005.

dom v jami Počitniški domovi Pod streho V tem apartmaju turističnega bona ne boste mogli unovčiti

Kako poteka proces unovčitve prenesenega bona

V primeru, da koristite poleg svojega bona še bon, ki ga je na vas prenesel sorodnik, ki to lahko stori, mora lastnik bona, ki ga boste unovčili, izpolniti posebno izjavo o prenosu bona. Na letovanju morate imeti s seboj svoj identifikacijski dokument. Receptorju morate povedati, da bi radi unovčili še bon svojega sorodnika in slediti njegovim navodilom. Receptorju morate dati izpolnjeno izjavo sorodnika ter izpolniti obrazec Potrditev o unovčitvi bona. Obrazec je mogoče dobiti na straneh finančne uprave ali pri receptorju. Na podlagi osebnega dokumenta in omenjenih obrazcev bo receptor prek informacijskega sistema finančne uprave unovčil bone. 

Bon se lahko prenaša le med upravičenčevimi sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), zakonci, zunajzakonskimi partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ter med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Ne prenaša pa se med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd.

Soča Turistični boni Slovenija Novi zapleti: Morali boste preveriti, če ponudniki bone sploh lahko sprejmejo

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 14
  • igorgeus 08:16 18.junij 2020.

    Se je zgodilo kolegom, da so rezervirali z bonom, potem pa jim je lastnik par dni prej odpovedal, ker ima dovolj rezervacij brez bonov. Še ima kdo takšno izkušnjo?

  • Avatar Perriella
    Perriella 00:58 18.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- H︆︆o︆︆s︆︆s︆︆e︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar praufo
    praufo 20:32 17.junij 2020.

    me pa res zanima koliko inšpektorjev ima država, da bo vse kontrolirala, turistični objekt dobi keš za storitev osebka , rabi davčno al emšno, ne more pa bit v vsakem hotelu inšpektor, ki bo preveril če je osebek takrat tam ...prikaži več spal ... jest za večjo bedarijo še nisem slišal, to je spet ena velika glupost te bustaste države oz. oblasti ... kako lahko nekoga prisilte da bo spal v nekem hotelu, to je protiustavno in nepravično