Slovenija
5719 ogledov

Poletje za vogalom. Kdaj in koliko se bo ogrelo?

Poletje Shutterstock
Popoldne še posamezne plohe. Tudi jutri nestanovitno. Poletje vendarle "za vogalom".

Vremenski portal Ciklon.si tolaži, da bo prihodnji teden vreme končno bolj stanovitno, morebitne padavine pa kratkotrajne in redke, v glavnem v gorskem ali hribovitem svetu. Temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija, navajajo. 

Do nedelje nestanovitno

Do lepih dni nas čaka še nekaj nestanovitnih, pri tem napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Danes popoldne bo pretežno oblačno, nastajale bodo posamezne plohe, ki se bodo z nevihtami pojavljale tudi jutri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija.

V petek bo, dodajajo na Arsu, spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo sprva bolj verjetne na zahodu in jugu, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod. V soboto bo sprva sončno, popoldne pa bodo še nastale posamezne plohe in nevihte.

Napoved od 21. do 26. junija

V nedeljo bo naše kraje dosegla manjša vremenska motnja, za njo se bo iznad zahodne Evrope proti našim krajem razširilo območje visokega zračnega tlaka. Prihodnji teden bodo pod vplivom bolj suhih severnih do severovzhodnih vetrov, vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Dodajajo, da bo v nedeljo še nestabilno, predvsem popoldne bodo krajevne padavine. Severni veter se bo okrepil. V naslednjem tednu kaže na suho in sončno vreme, predvsem v vzhodni Sloveniji bo še pihal okrepljen severni veter. Zelo toplo bo, najvišje temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinj, napoved sklenejo pri Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Oblaki Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca meseca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 17:54 17.junij 2020.

    KONCNO vročina