Slovenija
2697 ogledov

Na ministrstvu zavihali rokave, pred njimi precej pritožb

Ksenija Klampfer Saša Despot
Začetek decembra je bilo na ministrstvu za delo nerešenih še 312 pritožb.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer od jeseni lani intenzivno odpravljajo zaostanke pri reševanju pritožb na odločbe centrov za socialno delo glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev, je bilo 1. decembra še 312 nerešenih pritožb. To je dobrih 5400 manj kot januarja lani.

Nerešenih pritožb je bilo januarja lani 5721.

Ministrica za delo Ksenija Klampfer ocenjuje zaostanke pri odločanju o teh pravicah kot nedopustne, zato je takoj po prihodu na ministrstvo sprejela ukrepe za njihovo odpravo.

Ksenija Klampfer Pritožbe Slovenija Šarčeva ministrica pokazala, da se da, če se hoče

Varuh človekovih pravic, ki je lani med vsemi organi največ kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin ugotovil prav na tem ministrstvu, je bil v poročilu za lani med drugim kritičen tudi do zaostankov pri reševanju omenjenih pritožb.

Na ministrstvu pa so junija zagotovili, da se je v projekt odprave zaostankov vključilo več zaposlenih na ministrstvu. Takrat so izpostavili, da so bili zaostanki v začetku leta res dveletni, a so se pomembno zmanjšali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • matermila 17:35 07.december 2019.

    Zavihali so rokave?Šele zdaj?Pa tam sedijo že celo leto.

  • Avatar Astelarra
    Astelarra 23:51 06.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar Leon
    Leon 15:41 06.december 2019.

    Ženske kvote so drugi izraz za moške brez jajc ! Bodimo iskreni in poizkusimo poiskati uspešno žensko v slovenski politiki ali stroki ? Zadnja ,ki je bila priznana v javnosti je bila dr. Franja Bidovec Bojc . Slava ji . ...prikaži več Vse ostale so babe in žabe počepnice in skakalke .