Slovenija
62741 ogledov

Kakšen preobrat: Tako nenavadno vreme nas čaka

Jutranja megla Profimedia
Ponekod se bo popoldan segrelo celo do 18 stopinj Celzija.

Precej hladno bo, najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 4 °C, čez dan pa bo ponekod zapihal veter zahodnih smeri in segrelo se bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 °C.

vreme | Avtor: Arso Arso

V torek in sredo bo v severnih in vzhodnih krajih sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem lahko občasno rahlo rosi, napovedujejo meteorologi, še naprej pa bo razmeroma toplo.

Nato pa nas čaka nova sprememba, saj bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji v četrtek oslabelo. "Nad Atlantikom bo nastalo obsežno ciklonsko območje, ki se bo v petek širilo nad srednjo Evropo in proti zahodnemu Sredozemlju. Za konec tedna bo nad severnim Sredozemljem, srednjo in zahodno Evropo obsežen ciklon, ki bo v nadaljevanju počasi slabel. Hladna fronta bo predvidoma v ponedeljek prešla naše kraje," pojasnjujejo na Arsu.

Preobrat, ki ga prinaša ciklon, pomeni, da se bo v petek oblačnost povsod povečala, na zahodu in jugu se bodo začele pojavljati rahle padavine. Tudi konec tedna, ki prihaja, kaže na oblačno vreme z občasnim dežjem, ki bo bo verjetno obilnejši v nedeljo. Sprva bo še toplo, od nedelje naprej pa bo postopno hladneje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:03 05.februar 2024.

    Me sprejmete za napovedovalca vremena,lahko tudi za minimalca