Slovenija
1939 ogledov

Jelinčič zaradi domnevnih groženj ovadil Cerarja

Zmago Jelinčič, Matej T. Vatovec in Janez Janša na sestanku predsednikov strank Anže Petkovšek
Predsednik SNS Zmago Jelinčič je premierja, ki opravlja tekoče posle, Mira Cerarja danes ovadil policiji.

Zmago Jelinčič je pojasnil, da je Cerarjeve besede na sredinem sestanku predstavnikov parlamentarnih strank o tožbi zoper Hrvaško, ko je prvak SMC po Jelinčičevih navedbah dejal "pazi, kaj govoriš, lahko se ti kaj zgodi", razumel kot grožnjo.

Jelinčič je sredino srečanje predčasno protestno zapustil in nato v izjavi za novinarje kot razlog navedel domnevne Cerarjeve grožnje. Cerar je takšne grožnje po koncu srečanja zanikal.

Prvak SNS je zanikal tudi Cerarjeve besede, da so se na srečanju glede tožbe proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločitve vsi strinjali. Debato je sicer označil za zanimivo in z njegove strani "izredno utemeljeno z zgodovinskimi dejstvi". Nato pa je Cerar po Jelinčičevih besedah dejal "pazi, kaj govoriš, lahko se ti kaj zgodi". To je vzel kot grožnjo, "kajti če pridejo take besede iz ust najvišjega predstavnika države, čeprav v odhajanju, lahko človek vzame to zelo resno".

Jelinčič je v prijavi, ki jo je objavil spletni portal Požareport, navedel še, da ga je strah zanj in za njegovo družino. V petek se bo srečal še s policistom, s katerim se bosta dogovorila glede naslednjih korakov, je še povedal za STA.

Komentarjev 11
  • Vesoljec 18:55 22.junij 2018.

    Vsak normalen človek take besede razume kot grožnjo. Zato tukaj dajte svojo mržnjo do Jelinčiča na stran ter vklopite razum. Lp.

  • Kocka 22:55 21.junij 2018.

    Zmago za zgago, zanj je pomembno, da opozarja nase ... očitno imajo ljudje amnezijo, da je uspel dobiti toliko glasov.

  • kapibara 19:06 21.junij 2018.

    Isti jelinkoviĆ - samo gobec, koristi pa NADA !!