Slovenija
6938 ogledov

Janša sofinancira obnovo "ukradene" vile SD

Novice: Saga se bliža koncu: Janša vendarle odprl pismo - Janez Janša Vlada RS
Janez Janša je SD nakazal odškodnino, ki mu jo je naložilo sodišče zaradi tvita, v katerem je trdil, da je vila, v kateri ima sedež SD, ukradena, poroča Delo.

Zdaj v vili na Levstikovi ulici v Ljubljani potekajo vzdrževalna dela, kar bi lahko pomenilo, da bo Janša sofinanciral obnovo.

SD je Janšo tožila in sodišče je zaradi neodzivnosti tožene stranke izdalo tako imenovan zamudno sodbo. Janša se je moral opravičiti, kar je storil tako, da je na tviterju objavil sodbo, ter plačati deset tisoč evrov odškodnine ter stroške postopka.

Skupaj z obrestmi je Janša SD po poročanju Dela nakazal 10.440 evrov, plačati pa je moral tudi 830 evrov stroškov sodnega postopka.

Za kaj bodo Janšev denar porabili, na SD niso povedali. SD ima sicer zaradi stroškov volilne kampanje pred leti še več kot pol milijona evrov posojil, na sedežu pa zdaj potekajo redna vzdrževalna dela, predvsem slikopleskarska.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 21
  • Plavi-mil 08:09 23.december 2022.

    NE,, napaka, pomaga odplačevati polmiljonski dolg komunistov (500.000.- EUR), kateri živijo vedno na tuj račun , če drugače ne gre, pa ukradejo.

  • mirror 17:52 22.december 2022.

    SD bo zdaj lahko poravnala nekaj svojih dolgov, ki jih ne manjka..

  • bobubob 09:46 22.december 2022.

    Če to dela s svojim denarjem, kar. Problem nastane, ko voluharje financira s podpiranjem korupcije v npr. zdravstvu. S proračunskim denarjem ali denarjem obveznega zavarovanja se plačujejo predrage opornice, plenice, operacijske mize, nepotrebna 'cepiva', invalidski pripomočki....od kod sicer npr. tista ...prikaži več jahta....pa končno tudi kakšna vila ali dača...