Slovenija
29713 ogledov

Huda nesreča v Medvodah: novo glede pobeglega passata

Nesreča pri Medvodah PU Kranj
Policija nam je pojasnila, kaj je novega s pobeglim passatom iz tragične petkove nesreče pri Medvodah.

Kot je znano, je eden od voznikov, ki so bili udeleženi v prometno nesrečo na rondoju v Medvodah s smrtnim izidom, po trku odpeljal naprej, kot da se ni nič zgodilo. 

Policija je na podlagi zbranih podatkov že v petek zvečer začela iskati vozilo znamke VW passat, z oznako koprskega registrskega območja. V soboto so že imeli informacije, čigavo vozilo bi lahko bilo udeleženo v nesreči.

Aleksandra Golec iz PU Ljubljana je za Žurnal24 povedala, da intenzivna preiskava dogodkov še vedno poteka. Potrdila nam je, da je omenjenega passata policija našla in ga predala v roke forenzični stroki, ki sedaj išče dokaze, da gre res za avto, ki je bil udeležen v nesreči. Prav tako poteka preiskava v smeri ugotavljanja, kdo ga je v času nesreče vozil. Ti postopki bodo lahko trajali še dlje časa, nam je pojasnila. 

Kaj se je dogajalo tik pred nesrečo?

Po znanih podatkih policije sta v petek malo pred 21. uro voznika osebnih vozil znamke BMW serije 3 in VW passat skozi rondo vozila v smeri Kranja vzporedno po dveh voznih pasovih v isto smer. Ko sta se prometna pasova združila v en prometni pas, pa je med njima prišlo do bočnega trčenja, tako da je voznika BMW odbilo v levo, kjer je zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko se je po njem pripeljala voznica osebnega vozila. BMW in avto voznice sta trčila.

Nesreča pri Medvodah Policija zbira informacije Slovenija Strahotne posledice nesreče: En mrtev, dva poškodovana

Posledice so bile tako hude, da je 33-letni voznik BMW umrl na kraju nesreče. V drugem vozilu pa se je voznica hudo poškodovala, njen otrok, ki je bil v otroškem sedežu, pa lažje. Glede na dogodke je morala biti hitrost omenjenega BMW pred trkom kljub temu, da je ravnokar zapeljal skozi rondo, zelo velika. 

Voznik soudeleženega osebnega vozila VW passat je po nesreči odpeljal naprej v smeri Kranja, ne da bi se ustavil in pomagal. Desni pas, po katerem je domnevno vozil passat, se je sicer po izvozu iz krožišča zaključil, zato bi se moral prerazporediti na levega, kjer pa imajo vozniki na njem prednost, oziroma morajo v gostem prometu v skladu z defenzivno vožnjo v takšni situaciji vzpostaviti sistem zadrge. 

Nekatere okoliščine bo morda pomagala osvetliti tudi forenzična raziskava osrednjih računalnikov v obeh vozilih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13