Slovenija
44445 ogledov

Drastična ohladitev, tudi snežilo bo

Nevihtni oblaki
V četrtek bo še sončno in vroče, nato pa hladno in celo sneg.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, le občasno ponekod v notranjosti zmerno oblačno. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija."

Jutri bo sončno, ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri. "Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 10, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu. 

V četrtek bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. "V petek bo zjutraj in dopoldne oblačno s padavinami, zjutraj bodo predvsem v južni Sloveniji še nevihte," pišejo pri Arsu. "Popoldne se bo od severa jasnilo. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala burja."

Na Kredarici sneg

Pri vremenskem portalu Neurje.si napovedujejo drastično ohladitev. "Temperature bodo glede na četrtek čez dan padle tudi za več kot 15 stopinj Celzija," pišejo pri Neurje.si. "Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem burja. Na Kredarici bo v petek snežilo."

Neurij glede na zadnje izračune po napovedih ni pričakovati, nekaj neviht bo nastalo v četrtek zvečer le na severu Slovenije, medtem ko bo petek oblačen in deževen.

"Nad zahodno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, v višinah bo z vetrovi severnih smeri pritekal postopno toplejši zrak," še razlagajo pri Arsu. 

Od sobote do četrtka kaže na suho vreme brez vročine. V notranjosti Slovenije bodo popoldanske temperature do ponedeljka večinoma pod 25 °C, od torka do četrtka pa okoli ali malo nad 25 stopinj Celzija.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • belizajcek 12:09 19.junij 2018.

    spet zavajate z naslovi.... snežilo bo ja, na severnem polu tud!