Slovenija
65 ogledov

Denarja za krožišča trenutno ni

“Ne samo da pokvarjene luči kazijo podobo mesta, tudi za sprehajalce je neprijet Žurnal24 main
Predlogi. V izolski LDS opozarjajo na nedelujočo razsvetljavo in predlagajo ureditev dveh novih krožišč.

Darko Filiput, predsednik izolskega odbora LDS, je v ponedeljek opozoril občino, da na promenadi med Marino in Simonovim zalivom deluje vedno manj uličnih svetilk, na poti med plažo v Simonovem zalivu in plažo pod Belvederjem pa naj bi delovala samo ena svetilka. Župana Igorja Kolenca je tudi vprašal, kdaj bodo začele delovati svetilke na novem pločniku ob cesti Jagodje–Dobrava. Na občini odgovarjajo, da so ravno v ponedeljek prejeli soglasje Elektra Primorska za priključitev javne razsvetljave na novo zgrajenem pločniku ter da morajo poravnati še takso, nakar bo priklop izveden. Elektro Primorska naj bi že včeraj opravil vzdrževalni pregled in bo v najkrajšem času odpravil nepravilnosti.

Dve novi krožišči
V LDS predlagajo tudi ureditev dveh krožišč v Izoli; enega na Prešernovi cesti ter enega med Južno cesto in Kajuhovo ulico. Prav tako predlagajo umik avtobusne postaje pred ladjedelnico. Župan se s predlogi strinja, a dodaja, da bodo lahko tovrstne predloge izvedli šele, ko bo finančno stanje to dopuščalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.