Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Zaradi ptic ostali na tleh

Del potnikov je moral potovanje v Nemčijo prestaviti na jutri. (Foto: Pixell) Žurnal24 main
V letalo airbus 320 hrvaške letalske družbe se je med vzletom na letalski pisti zaletela jata ptic. K sreči letalo še ni bilo v zraku, kar je preprečilo katastrofo.

Letalo airbus 320 letalske družbe Croatia Airlines se je po poročanju hrvaških medijev popoldne ob 15.40 pripravljalo na polet za Frankfurt, a se je neposredno pred vzletom vanj zaletela jata ptic. Velika sreča v nesreči je bila, piše Jutarnji list, da se je incident zgodil, dokler je bilo letalo na tleh, zato varnost potnikov ni bila ogrožena.

Popravilo letala bo trajalo vsaj čez noč, v četrtek pa naj bi bilo spet v zraku. Potniki so v Frankfurt poleteli z drugim letalom, a so morali zaradi nesreče odpovedati let za Düsseldorf. Del potnikov je zvečer poletel za Zagreb, kjer jim je bila zagotovljena hotelska nastanitev, zjutraj pa bodo nadaljevali potovanje v Nemčijo. Preostanku potnikov so zagotovili nastanitev v Splitu. Tudi oni bodo po poročanju hrvaških medijev jutri zjutraj nadaljevali svoje potovanje z drugimi letali, najverjetneje bodo leteli s hrvaško letalsko družbo Croatia Airlines.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.