Slovenija > Črna kronika
4759 ogledov

S šibrovko v trgovini streljal priznani vinar

Gorjansko wikipedia
Zoper 50-letnega Primorca, ki se je po strelskem pohodu predal šele po pogajanjih, je preiskovalna sodnica odredila pripor.

Koprski policisti so bili minulo sredo ob treh popoldne obveščeni, da je v vasi Gorjansko v občini Komen 50-letni domačin stopil v trgovino, v kateri sta bili ob prodajalki še dve stranki, kričal in s šibrovko ustrelil v strop. Ob odhodu je zunaj še enkrat pritisnil na petelina, poškodoval avtomat za napitke, nato pa se zapeljal do hiše, v kateri po naših podatkih živijo njegovi sorodniki, jim grozil, in še enkrat ustrelil.

Nazadnje se je zapeljal domov in zaklenil. Predal se je šele po več kot polurnem pregovarjanju policijskega pogajalca. Incident, ki se je k sreči končal brez žrtev, naj bi po poročanju Slovenskih novic zakuhal Vasja Čotar iz znane vinarske družine, z očetovo puško v roki pa naj bi vdrl v hišo svoje sestre in grozil tudi njenemu možu Jožetu Ježu-Pepiju, nekdanjemu pevcu skupine Kalamari.

Kaj ga je razburilo, še vedno ni znano, je danes sporočila Anita Leskovec s koprske policijske uprave: "Petdesetletni moški je bil zaradi utemeljenega suma povzročitve splošne nevarnosti v petek priveden pred dežurno preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor. Z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljujemo, saj še vedno nismo uspeli potrditi motiva za izvršitev kaznivega dejanja. Osumljeni namreč pred tem ni prišel v spor z nikomer."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.