Slovenija
13114 ogledov

Beović: situacija je kritična, nujne so omejitve na mejah

Bojana Beović STA/Nebojša Tejić
Bojana Beović meni, da je situacija pri nas že kritična in predlaga omejitve na mejah

Vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović meni, da se nam v kratkem lahko zgodi veliko širjenje virusa. V zadnjih dneh je bilo namreč potrjenih več primerov covida-19, v ponedeljek trije, včeraj štirje.

"Vsak dan imamo, sicer posamezne, ampak ne tako maloštevilne vnose iz tujine in pri takšnem načinu obnašanja, torej z veliko druženja in neuporabo mask, je taka situacija zelo nevarna," je Beovićeva povedala za Večer. 

Pri vseh primerih je sicer znan izvor okužbe, a problem je več vnosov v različne dele Slovenije. Veliko vprašanje je, koliko ljudi se je okužilo od teh oseb.

Beovićeva meni, da bi bilo treba bolj omejiti prehajanje meja ter iti v podobne ukrepe, kot jih ima Hrvaška, ki od vseh potnikov zahteva kontaktne podatke. Svetuje čim manj potovanj in ne druženja z ljudmi, ki so pripotovali. "Če smo potovali in če zbolimo, je takoj potreben test in osamitev," opozarja Beovičeva.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 23
  • Ender3 19:09 17.junij 2020.

    Bojana, vroče, hladno in obratno. Vse je bilo pričakovano, oni pa malo z zamikom. Huda stroka.

  • Janez_53 18:52 17.junij 2020.

    In kaj ta ženska bluzi o "neuporabi mask"??? REKLI STE, DA NISO VEČ OBVEZNE!!!

  • Janez_53 18:47 17.junij 2020.

    Sedaj na vašo žalost ne boste mogli za vse kriviti Šarca! Če se okužba širi iz tujine k nam, ste v vladi in njenih službah IZKLJUČNO odgovorni za to! Da ne bi zopet naprtili odgovornosti "neubogljivim" državljanom!