Slovenija
19601 ogledov

Arso razglasil oranžni alarm za vso državo

Arso
Agencija za okolje je razglasila oranžni alarm, ki jutri velja za vso državo, za severni del države pa že danes od 13. ure dalje.

V noči na jutri nas bo prešla izrazita hladna fronta, ki bo poleg občutne ohladitve večjemu delu države prinesla tudi obilnejše padavine, ponekod bo celo snežilo, v petek pa bo čez dan le 15 stopinj Celzija.

Oranžni alarm je danes razglašen zaradi neviht, velja pa za severozahod in severovzhod države od 13. ure oziroma od 16. ure dalje.

Oranžni alarm zaradi neviht pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

 | Avtor: Arso Arso

Nasvet agencije za okolje v takih primerih se glasi: "Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi."

V petek oranžna vsa Slovenija, a zaradi drugega razloga

Za petek je oranžni alarm razglašen za celotno državo, a zaradi možnih nalivov in ne zaradi neviht.

Ta oranžni alarm pomeni, da so ob hudourniških vodotokih možne poplave. Verjetne so poplave meteorne in zaledne vode. Plavje lahko zamaši posamezne objekte vodne infrastrukture in zajezi vodni tok.

Oranžni alarm zaradi neviht je v petek dopoldan v veljavi le za jugozahod države.

Več o vremenski napovedi si lahko preberete tukaj.

Na tej povezavi lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Komentarjev 8
  • Indiana_Agar 18:06 21.junij 2018.

    Google mi plača 7283 evrov na 8257 evrov na teden za spletno delo od home.i so v tem mesecu opravili 29624 evrov spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svoboden, tudi neverjetna kariera v življenju .... Oglejte si veeč tukaj ..... ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

  • Vesna Dolšak 14:36 21.junij 2018.

    Pa kaj naj zdaj? Ustavim točo? Alarm gor ali dol, vreme bo, kakršno bo.

  • Mikele 11:44 21.junij 2018.

    Hvala za opozorilo. Čeprav se večkrat zgodi,da zgrešite. Pa vendarle kljub opozorilom so se lokalno zgodile katastrofe