Šport > Nogomet
36 ogledov

Slepi nogometaš preigral tri in zabil

Yvan Wouandji Youtube
Francoski nogometaš Yvan Wouandji je kljub slepoti pravi mojster nogometne igre, kar je dokazal tudi na zadnjem obračunu z nemško izbrano vrsto.

Francoski branilec, ki je svojo državo zastopal tudi na paraolimpijskih igrah, je pokazal, zakaj se ga je prijel vzdevek ''Lionel Messi slepega nogometa''.

Slepi nogometaš je sprejel žogo na robu svojega kazenskega prostora in po samostojnem prodoru, s katerim je preigral tri nemške igralce, z nizkim strelom natančno meril tik ob levi vratnici. Nogometaš je zadetek proslavil s skokom čez napihljivo zaščitno ogrado, kjer se je veselil z drugimi predstavniki francoske reprezentance.

Slepi nogomet je paraolimpijski šport, pri katerem so pravila prilagojena fizičnim omejitvam tekmovalcev. Tekmovanje poteka med slepimi in slabovidnimi nogometaši, ki morajo zaradi zagotavljanja izenačenih pogojev čez oči nositi prevezo. Izjema so vratarji, sodnik in vodniki ob igrišču, ki lahko vidijo, kaj se dogaja na zelenici.

Vsak ekipa ima po pet igralcev, vključno z vratarjem, igrišče pa je občutno manjše in ograjeno z napihljivo barikado. Žoga je opremljena z zvočnim signalom, tako da jo nogometaši lahko locirajo. Polčas traja 25 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.