Šport > Nogomet
17 ogledov

''Ronalda žene rivalstvo z Messijem''

cristiano ronaldo gerard pique EPA
Barcelonin branilec Gerard Piqué bi svojega nekdanjega soigralca Cristiana Ronalda uvrstil med tri najboljše nogometaše na svetu.

Gerard Piqué in Cristiano Ronalda sta nekoč skupaj igrala za Manchester United, zdaj pa že nekaj let bijeta bitko kot člana Barcelone oziroma Real Madrida.

Branilec katalonskega kluba je v intervjuju za francoski So Foot dejal, da še vedno občuduje portugalskega napadalca, ki se v vseh teh letih ni prav nič spremenil.

''Cristiano se ni spremenil, odkar sva skupaj igrala za Manchester united. Ostal je isti. Od nekdaj sem ga občudoval, saj trdo dela in vedno si želi še več in več. Zelo je ambiciozen. Kar se mene tiče, je med tremi najboljšimi nogometaši na svetu in še vedno želi napredovati. Prepričan sem, da ga rivalstvo z Lionelom Messijem žene naprej,'' je povedal Piqué.

Piqué: Barça je reven klub

Španski nogometaš je opozoril na pomembno razliko med Realom in Barcelono, ki razpolagata z različnimi denarnimi sredstvi. ''Mi smo reven klub, vendar smo rivali najbogatejšega kluba na svetu. Če pogledate ves denar, ki ga je Madrid porabil za sestavo začetne enajsterice, potem vidite, da ni primerjave z Barcelono. Osvojili niso niti ene večje lovorike, porabili pa so 160 milijonov za nove okrepitve. Mi lahko plačamo 60, 70 milijonov na Neymarja, to pa je tudi vse,'' je dodal španski reprezentant.

Katalonci sužnji svojega stila

Piqué je nekoč dejal, da so nogometaši Barcelone sužnji svojega stila igre, kar igralci občutijo šele po prestopu v drugo ligo. ''Smo sužnji svojega stila v smislu, da bo imel nogometaš, ki se je kalil v La Masii, težave v drugi ekipi, ki ne bo imela enake identitete, ne bo marala žoge. Za primerjavo, nogometaš Madrida je bolj individualističen, kar ni slabo, saj lahko potem igraš kjerkoli. Če pogledate druge lige, boste opazili, da je več bivših nogometaš Reala,'' je sklenil Piqué.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.