Šport
35 ogledov

Na letališču aretirali trenerja

robin haase EPA
Nizozemske oblasti so v Amsterdamu aretirale nekdanjega teniškega igralca Marka de Jonga, ki ga sumijo vpletenosti v umor poslovneža Koena Everinka.

Teniški svet po dopinški aferi Marije Šarapove in seksističnimi opazkami, ki si jih je na račun ženskih teniških igralk privoščil direktor turnirja v Indian Wellsu, pretresa nov škandal.

Policija je na letališču v Amsterdamu aretirala Marka de Jonga, trenerja 59. igralca sveta in najboljšega nizozemskega tenisača Robina Haaseja.

De Jonga so zaslišali v povezavi z umorom Koena Everinka, ki se je zgodil 4. marca letos. Everinka je neznanec zabodel do smrti, našla pa ga je njegova hčerka. Multimilijonar je bil reden udeleženec teniških turnirjev in dober prijatelj nekaterih nizozemskih tenisačev.

''Koen se je dobro razumel s tremi igralci,'' je povedal nekdanji 46. igralec sveta Raemon Sluiter, ki danes deluje kot trener Kiki Bertens.

''Poznal je Igorja Suijslinga, Jesseja Huto Galunga in Robina Haaseja. Nizozemski tenisači skupaj preživijo veliko časa,'' je dodal Sluiter.

De Jong naj bi svojim teniškim kolegom zaupal, da se je 3. marca mudil v hiši umorjenega poslovneža, obstaja pa velika verjetnost, da je bil zadnji človek, ki je Everinka videl živega.

''Šokiran sem,'' je povedal njegov varovanec Haase. ''V tem trenutku ne morem povedati nič drugega,'' je dodal nizozemski tenisač, ki je moral zaradi poškodbe odpovedati nastop na mastersu v Miamiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.