Slovenija
4 ogledov

Putin prihaja v Slovenijo

putin, janković, obisk, ljubljana, sprehod, borut pahor, nočni sprehod Žurnal24 main
Predsednik republike Borut Pahor se je danes po telefonu pogovarjal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki je sprejel vabilo na slovesnost pri Ruski kapelici 31. julija.

Kot so povedali v uradu predsednika, je bil pogovor dolg in odkrit, posvetila pa sta se predvsem podrobnostim programa oziroma Putinovega obiska na Vršiču.

Pahor je poslal vabilo Putinu za udeležbo na slovesnosti pri Ruski kapelici 14. marca. V vabilu je med drugim priznal, da imata s Putinom nekatere "različne poglede", a to le še "dodatno spodbuja potrebo po dialogu".

"Menim, da smo voditelji narodov in držav poklicani, da po svojih najboljših močeh pripomoremo k medsebojnemu spoštovanju in razumevanju, da okrepimo mednarodni mir in varnost," je v vabilu ruskemu kolegu zapisal slovenski predsednik.

Sto let od tragičnega dogodka

"Glede nekaterih pomembnih vprašanj imava različne poglede. To dodatno spodbuja potrebo po dialogu. Poleg negovanja tradicije in pietete vidim tudi v tem pomen vaše udeležbe na spominski slovesnosti in najinega srečanja."

Spomnil je tudi, da letos mineva sto let od tragičnega dogodka, ko je med prvo svetovno vojno ruske vojaške ujetnike, ki so gradili cesto čez prelaz Vršič, zasul plaz.

To bo že tretji Putinov obisk v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 00:52 28.april 2016.

    Zamislite, Putinj e rekel -ko jebe janšo

  • Avatar Leon
    Leon 19:42 27.april 2016.

    Samo ,da si mi ti sretan brate Borut !

  • Žurnalček 17:06 27.april 2016.

    Tovarišć Putin zdravstvuj ! No zdaj naj Pahor pa še Trumpa povabi in naj na Brdu naredijo en sestanek na vrhu !