Magazin > VIP
326 ogledov

Princ Harry na robu živčnega zloma

princ Harry Profimedias
Priznal je, da mu je pri psihičnih težavah pomagal tudi strokovnjak. K temu ga je napotil brat princ William.

32-letni princ Harry je priznal, da je pred leti poiskal strokovno pomoč, saj je bil kar nekajkrat na robu živčnega zloma, saj se ni znal soočiti s smrtjo svoje mame, princese Diane, ki je umrla leta 1997.

V enem najbolj iskrenih intervjujev, ki jih je Harry kdaj koli dal, je povedal, da mu je smrt mame pustila občutek tesnobe in celo agresije. Harry je mamo izgubil, ko je bil star le 12 let in se naslednjih 20 let o tem sploh ni pogovarjal. "Moj način soočenja z izgubo je bil, da sem se zaprl sam vase in zavračal kakršnekoli misli o mami. Zakaj bi mi pomagalo, če bom mislil nanjo? Samo bolelo bi, sem si takrat mislil," je v intervjuju za The Telegraph povedal Harry. Priznal je tudi, da je začel trenirati boks, saj je le tako lahko izživel agresijo, ki jo je občutil v sebi.

Ko je njegovo obnašanje zaznal starejši brat William, mu je ta svetoval, da si poišče strokovno pomoč in se o tem odkrito pogovori. "Nikoli se v resnici nisem soočil z njeno smrtjo. Bilo je veliko zakopanih čustev, ki jim nisem dovolil na plano. Velik del svojega življenja o tem sploh nisem želel razmišljati. Bilo je 20 let izogibanja tem mislim, potem pa dve leti popolnega kaosa." Povedal je, da je pogovor najbolj pomemben del žalovanja in da je prav to tisto, kar vsak potrebuje, pa naj bo to prijatelj, brat, starš ali strokovnjak. "Samo pogovor potrebuješ. Ne potrebuješ nasveta, potrebuješ samo nekoga, ki te bo v težkih časih poslušal."

Pred časom je Harry za revijo People povedal, da njegovi spomini na mamo Diano bledijo in da jih ima v resniic zelo malo, a si najbolj želi, da bi bila ponosna nanj in da nenehno stremi k stvarem, ki ga povezujejo z njo. Obiskal je tudi center, kje so ljudje, oboleli za HIV virusom, ki ga je redno obiskovala tudi Diana. Tam je podpisal fotografijo svoje mame, ki je nastala v tem centru. "Vidi se, da ima dobro srce, kot njegova mama Diana," je povedala ena od skrbnic v centru.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.