Avto
37 ogledov

Prihajata audi Q2 in novi Q5

audi zaščitni znak logo brand EPA
Audi je kljub obsežnemu rezanju stroškov potrdil, da že leta 2016 prihaja popolnoma nov križanec v njihovi ponudbi - model Q2. Hkrati tudi nova generacija Q5.

V uradni izjavi za javnost so pri Audiju napovedali, za katere avtomobile bodo v letu 2017 radodarneje odprli mošnjiček. Ponavadi so bili v Ingolstadtu sicer tako samozavestni, da so proračune napovedovali za pet let naprej, zaradi posledic Dieselgata pa so tokrat razkrili le enoletne načrte. Med drugim so morali zaradi varčevanj v koncernu samo pri Audiju proračun zmanjšati kar za tri milijarde evrov. 

Vseeno pa so pri znamki odločeni, da bodo nadaljevali ofenzivo na ključnih področjih - pri suvih in elektriki. Tako bodo v letu 2016 na trg lansirali povsem nov model, kompaktnega križanca, ki mu bo ime Q2, so uradno razkrili pri Audiju dolgo napovedovano novost, ki pa ni imela potrjenega imena. S tem namerava znamka boj za prestižne male avte očitno začeti še v razredu izpod Q3, kjer je danes morda edini pravi tekmec mini countryman. Gotovo bo še zanimivo, k nam naj bi Q2 zapeljal že jeseni po premieri na salonu v Parizu.

Prenovljeni audi Q5 | Avtor: Audi Audi
Druga velika novost leta 2016 bo povsem nova generacija modela Q5. Pričakujemo lahko konkretno izboljšani suv, ki bo postavil tudi kakšno novo merilo v razredu, kjer so denimo danes prisotni BMW X3, lexus RX, volvo XC60, mercedes-benz GLC in drugi. 

Iskrilo se bo!

Sicer pa je prihodnost Audija zelo povezana z elektriko, od leta 2018 bo še posebej pestro, ko se napoveduje velikovolumensko električno vozilo s štirimi krogi na nosu. Gre za križanca, ki bo baziral na odmevnem konceptu e-tron quattro, prikazanem na letošnjem salonu v Frankfurtu. 

Prvi mož Audija Rupert Stadler je v izjavi za javnost načrte znamke na kratko povzel z besedami, da bodo nadaljevali z velikimi vlaganji v investicije in napredno tehnologijo, s čimer želijo še utrditi položaj znamke na trgu premijskih vozil. Leta 2020 nameravajo izdelovati že 60 različic svojih modelov.

Pri Porscheju so se delavci odpovedali nagradam

Zavezanost zaposlenih v koncernu VW, da bodo premagali eno najhujših kriz v zgodovini, kaže tudi nedavna vest iz znamke Porsche, kjer so se zaposleni odpovedali delu tradicionalno bogatih nagrad ob koncu leta, da bi tako pripomogli k čimprejšnjemu zagonu proizvodnje električnega superšportnika, napovedanega s konceptom mission E.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.