Svet
11 ogledov

Preprodajalci drog, tatovi in dva posiljevalca

srbska policija Reuters
Velika akcija srbske in nemške policije. Po zadnjih informacijah srbskih medijev je policija priprla najmanj 123 ljudi, ki jih sumijo vpletenosti v preprodajo najman 303 kilograme kokaina, 96 kilogramov marihuane in 106 kilogramov hašiša.

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je potrdil, da je akcija "Ciklon" v sodelovanju z nemško policijo še v teku; zaplenjena droga je po njegovih ocenah vredna najmanj 20 milijonov evrov. Policijska preiskava v dveh državah je trajala 13 mesecev, hišne preiskave in aretacije so danes potekale v več srbskih mestih. Del priprtih osumljencev je živel v Nemčiji, zato je bilo nujno sodelovanje s tamkajšnjo policijo.

"S to akcijo smo zadali resen udarec organiziranim kartelom v naši državi," je aretacije pospremil notranji minister Stefanović. Poleg zaplenjene droge so policisti odkrili kar 107 laboratorijev za narkotike in zaplenili več kosov orožja. Vodja kriminalne združbe naj bi bil po ministrovih besedah 33-letni J. J. iz Beograda, ki je hkrati tudi vodja navijačev enega izmed beograjskih športnih klubov.

Med priprtimi so tudi kurirji, ki so skrbeli za prevoz droge, osumljenci za različne kraje; osumljene preiskujejo tudi zaradi trgovine z ljudmi, ogrožanja varnosti, nelegalnega posedovanja orožja in posilstev; eden od osumljenih naj bi posilil dekle, staro 16 let. "Priprli smo tudi osebo, ki je osumljena, da je načrtiva umor dveh bratov," je dodal minister Stefanović.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • valerijakregar 21:56 13.september 2016.

    evo, tako Srbi !!!!!!!!!!!!!!!naš " balkanski bojevnik " pa čaka na zastaranje !!!!!!!!!!!!!!!!a si nam upajo na pravosodnem ministrstvu povedati, koliko je nas davkoplačevalce stalo to SPEKTAKULARNO sojenje, s še bolj spektakularnim spremstvom !!!!!!!samo rdeča preproga ...prikaži več je še manjkala ,BANDA SODNIŠKA PODKUPLJENA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!