Svet
95 ogledov

Zaradi mraza na Poljskem že 27 mrtvih

sneg, poljska, Žurnal24 main
Zaradi nizkih temperatur je ta konec tedna na Poljskem umrlo najmanj devet ljudi.

Poljsko je z novim letom zajel val hladnega vremena, ki je že zahteval smrtne žrtve. Kot je poročala poljska televizija TVP, je čez konec tedna zaradi mraza umrlo že najmanj devet ljudi. V Varšavi so sicer danes zjutraj namerili 16 stopinj Celzija pod ničlo.

Skupno je na Poljskem to zimo zaradi mraza od 1. novembra umrlo že 27 ljudi. Minula noč je bila na Poljskem najhladnejša to zimo. Podobno je tudi na Češkem, kjer so minulo noč namerili minus 14 stopinj Celzija.

Komentarjev 4
  • s.i.k. 17:37 04.januar 2016.

    . če se prow spownm , je bilo tam nekje po začetku 2tawžnt nekega dne -20.( po polurni, običajni, hoji na šiht mi je namreč skor zmrznu nos s frisom vred. ampak mi ni(še) glih..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:33 03.januar 2016.

    16 pod ničlo. V Sloveniji v ljubljanski kotlini je pred mnogimi mnogimi leti bilo -10 če se prov spomnm. 16 pod ničlo ni hec...je treba kr ornk se prpravt če je že res taka nuja it ven.Sam me ...prikaži več pa zanima če so to na Poljskem umiral bolj ljudje iz mest al ljudje iz podeželja. Ker si predstavljam da v mestih hitro kdo pokliče reševalce če kdo izgubi zavest. Se mi zdi večja nevarnost za tiste iz podeželja ker jih redko lahko kdo vidi če padejo in za njih pokliče reševalce.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:30 03.januar 2016.

    Nobenga vlaka ni razen če so vmes spreminjal sliko.