Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

En vlak je šel mimo, drugega ni videl

Slika je simbolična. Shutterstock
V Šentjurju je včeraj umrl kolesar, na Koroškem se je v soboto hudo poškodoval voznik motornega kolesa, na Žalskem pa v petek voznik kolesa z motorjem.

Minuli vikend so območje PU Celje zaznamovale tri hude prometne nesreče. V Šentjurju je včeraj umrl kolesar, na Koroškem se je v soboto hudo poškodoval voznik motornega kolesa, na Žalskem pa v petek voznik kolesa z motorjem.

PREBERITE ŠE:

Petkova prometna nesreča se je zgodila nekaj po 18 uri, izven naselja Prenovo. "80-letna voznica osebnega vozila je v križišču lokalne ceste Galicija  –  Velika Pirešica zaprla pot vozniku kolesa z motorjem, ki je pravilno pripeljal po lokalni cesti iz smeri Galicije," je pojasnila Milena Tribulin s PU Celje. "Vozili sta trčili, v nesreči se je hudo poškodoval 49-letni voznik kolesa z motorjem. Voznica  osebnega vozila in njen sopotnik v prometni nesreči nista bila poškodovana."

V Ravnah na Koroškem dva poškodvana

V soboto so policisti nekaj pred 12. uro na glavni cesti Poljana - Ravne na Koroškem, izven naselja Prevalje, obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta se poškodovali dve osebi, ena huje in ena lažje.

"70-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz smeri Prevalj proti Poljani," je pojasnila Tribulinova. "Izven naselja Prevalje je zaradi neprilagojene hitrosti, v nepreglednem levem ovinku,
izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v  tistem trenutku pripeljal 57-letni voznik motornega kolesa." Voznik  osebnega vozila se je v trčenju lažje poškodoval , voznik motornega kolesa pa huje.

Huda nesreča na železniškem prehodu

V nedeljo pa se je na železniškem prehodu v Šentjurju okoli 12.30 zgodila huda nesreča, v kateri je vlak zbil kolesarja.

"Kolesar je pred zapornicami počakal, da je vlak, ki je pripeljal iz smeri Celja, zapeljal mimo, nato pa je kljub spuščenim zapornicam zapeljal na prehod in spregledal potniški vlak, ki je pripeljal iz smeri Grobelnega," so pojasnili na PU Celje.  "Vlak je trčil v kolesarja, ki je umrl na kraju nesreče, njegova identiteta še ni potrjena."  Identiteta kolesarja še ni potrjena.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:01 06.junij 2016.

    Itak,da ni videl sej teli "vsemogočni" kolesarji buljo samo 15 cm pred sabo v cesto,kaj se dogaja okoli njih jih ne zanima,saj mislijo,da so neuničljivi in zavarovani,kot kočevski medvedi,žal je relanost drugačna.