Popotnik
8689 ogledov

8 potovanj, na katera morate iti pred 40. letom

moški kopalke Shutterstock
"Čeprav menimo, da ni nikoli prepozno, da naredimo nekaj zase, je treba nekaj stvari preizkusiti pravočasno," pojasnjujejo iz agencije Sidera.

"In ne zato, ker se bojimo lastnih let, ki se nam počasi nabirajo, ampak zato, ker nekatere pustolovščine veliko bolj doživimo, če se na njih odpravimo pravočasno," dodajajo. Zato so poslali osem tematskih potovanjih, ki bi jih moral vsakdo preizkusiti.

Kampiranje

Vsakdo bi moral vsaj enkrat v življenju iti na kampiranje. Odločite se za spanje v šotoru in spalni vreči, tudi če ste prepričani, da to ni za vas.

Freedom kampiranje | Avtor: strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
Roadtrip

Vzemite s sabo osnovne stvari, pripravite zemljevid in svojo najljubšo glasbo. Pojdite od točke A do točke B in uživajte v čarih neraziskanih področij.

Avantura po Evropi

Vedno željnim pustilovščin bo ta predlog še posebej všeč. Potujte po celini z vlakom in se počutite, kot da živite v drugem obdobju.

Potovanje s prijatelji

Ni pomembno kam greste, pomembno je, da ste skupaj, in dokler ste s svojimi najboljšimi prijatelji, bo potovanje nepozabno.

Romantično potovanje

Tudi če se izkaže, da oseba, ki je potovala z vami, ni "TA" oseba, bi vsaj enkrat v življenju morali doživeti vroči vikend odmor, ko hotelske sobe praktično ne boste zapustili.

Solo potovanje

Seveda na solo potovanjih nastopita tudi domotožje in kakšna manjša stiska, a prav na takšnem potovanju se boste naučili največ o sebi. Spoznali boste, da ste sebi najboljši prijatelj in da za srečo potrebujete le sebe, dvomi v vaše sposobnosti pa bodo izginili, ko boste ugotovili, da se lahko nase vedno zanesete.

Luksuzno potovanje

Prihranite denar. Odpotujte in se zbudite v luksuzni sobi s pogledom na morje in si ponosno povejte »Zaslužiš si!«

Bare-bones potovanje

Vzemite s sabo nahrbtnik in samo najbolj nujne stvari ter se odpravite na drugačno odkrivanje sveta kot ga pozna klasični turizem. Največji čari popotništva so zagotovo spoznavanje domačinov in njihovih navad ter avanture, ki vas čakajo za vsakim vogalom.

"S kovčkom se na pot navadno odpravimo takrat, ko je destinacija znana in boste na njej ostali ves čas dopusta. Če pa vas vleče na kako pustolovščino, obvezno s sabo vzemite dober nahrbtnik, bodite racionalni z oblačili, ne pozabite na pohodniške čevlje ter udobne sandale ali pa športne copate," svetujejo. 

"Prav tako ne pozabite na prvo pomoč in osnovno kozmetiko, ključavnico, da lahko pospravite vredne predmete, razdelilnik in polnilec, napihljivo blazino, čepke za ušesa, nepremočljivo vrečo za spanje, potovalno brisačo iz mikrovlaken ter dokumente in njihove kopije," so sklenili.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.