Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Policija ujela 21-letnika z masko, ki je oropal bencinsko postajo v Godoviču

Oborožen rop PU Nova Gorica
Novogoriški kriminalisti so ujela 21-letnika z masko, ki naj bi prejšnji mesec oropal bencinsko postajo v Godoviču.

Novogoriški kriminalisti so v sklopu intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri so sodelovali tudi policisti idrijski policisti, aretirali 21-letnika, ki naj bi 15. oktobra okoli 18. 30 ure oropal bencinski servis v Godoviču.

Uperil pištolo in vzel 480 evrov

Zamaskirani storilec je v bencinskem servisu uperil orožje v uslužbenko ter od nje zahteval in nato tudi vzel ves denar iz blagajne. Predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik je pojasnil, da je s tem eno od gospodarskih družb oškodoval za 480 evrov. Po storjenem kaznivem dejanju je obdolženec s kraja peš pobegnil in nato orožje (kovinsko imitacijo pištole) odvrgel v manjše jezero v bližini Godoviča.

Oporožen rop  | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica
Grozi mu od enega do deset let zapora

"V preiskavi ropa so kriminalisti opravili več preiskovalnih dejanj, pri tem pa našli in zasegli več različnih predmetov, ki jih bodo uporabili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku," je še v sporočilu za javnost navedel Božnik in dodal, da bodo policisti osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa ovadili pri pristojnem Okrožnem državnem tožilstvu v Novi Gorici. Za navedeno kaznivo dejanje pa je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.

Komentarjev 1
  • McClain 23:51 09.november 2015.

    oškoduješ gospodarso družbo za 480 evrov-10 let zapora. Oškoduješ gospodarsko družbo za 20 milijonov-manager leta.