Pod streho > Nepremičnine
24186 ogledov

Skoraj sto kvadratov v centru za dobrih sto tisočakov

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje lokal Borovo OZS Stavba na Ulici 1. junija 19 v Trbovljah.
Izpraznjen prostor je na dražbi dobil nove lastnike.

V centru Trbovelj se je v večnamenski stavbi, kjer domuje tudi osrednja enota knjižnice Toneta Seliškarja, prodajal skoraj sto kvadratnih metrov velik lokal, v katerem je bila nekoč prodajalna znamke Borovo. 

Okrajno sodišče v Trbovljah je v izvršilni zadevi upnika Slovenski državni holding (SDH) zoper dolžnika Borovo d.d. zaradi izterjave 202.525 evrov odredilo spletno prodajo omenjene nepremičnine, je pred nekaj tedni poročal Kum24.

Izklicna cena za dražitelje je bila 100.000 evrov, čeprav je bila vrednost lokala ocenjena še za nekaj deset tisočakov višje. Zainteresirani so morali pred dražbo, ki se je odvila konec januarja, odšteti 13.000 evrov varščine. Na dražbi je bila uspešna Občina Trbovlje, ki je prostor kupila za dobrih sto tisočakov, poroča Zon. 

Knjižnična kavarna

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje | Avtor: Facebook Facebook

Osrednja enota trboveljske knjižnice se že nekaj let spopada s prostorsko stisko in nakup lokala naj bi pomagal rešiti to težavo, saj naj bi v nekdanje prostore Borova zdaj razširili knjižnico.

Župan Zoran Poznič je že nakazal ideje, da bi prostore izkoristili za namene knjižnice, dodaja isti medij. Gre za svetel prostor v centru mesta, kjer bi lahko postavili knjižnično kavarno, prostor za branje ali razširili premajhne oddelke.

Lokal ima eno boljših lokacij v mestu, potreben pa je manjše prenove. Stavba je zgrajena v letu 1981 in je redno vzdrževana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice