Svet
26 ogledov

Otroško veselje za par, ki je izgubil tri otroke

Otroci Evie, Mo in Otis Maslin, ki so umrli v nesreči letala MH17 Youtube
Avstralski par, ki je v sestrelitvi malezijskega letala MH17 nad Ukrajino izgubil tri otroke, je v torek dočakal rojstvo četrtega otroka.

Anthony Maslin in Rin Norris sta rojstvo hčerke Violet May opisala kot čudovito darilo. "Naša družina je bila raztrgana, ko je bilo letalo MH17 sestreljeno 17. julija 2014. Verjameva, da so nam Mo, ki bi v soboto praznoval 14. rojstni dan, Evie, ki bi bila stara 12 naslednji teden, Otis, ki bi bil star 10 let naslednji mesec, in dedek Nick poslali čudovito darilo," sta povedala zakonca.  

"Violetino rojstvo je dokaz najinega prepričanja, da je ljubezen močnejša od sovraštva," sta zapisala v skupni izjavi. "Še vedno živiva z bolečino, a Violet in zavedanje, da so vsi štirje otroci vedno z nama, prinašajo luč v najino temo. Kot je dejal Martin Luther King, ’Tema ne more prepoditi teme, le svetloba lahko to naredi. Sovraštvo ne more prepoditi sovraštva, samo ljubezen ga lahko.’"

Njuni trije otroci, Mo, Evie in Otis, so bili skupaj z dedkom Nickom Morrisom na letalu malezijske letalske družbe, ko je je bilo to sestreljeno nad vzhodom Ukrajine.  Zakonca sta ostala v Amsterdamu, medtem ko so se njuni otroci z dedkom vračali v Avstralijo. 

Vseh 298 potnikov na sestreljenem letalu je umrlo, med njimi 80 otrok. Odgovornosti za sestrelitev leta ni prevzel še nihče. Ukrajina za napad krivi Rusijo, medtem ko Rusija odgovornost zvrača na Ukrajino.

Komentarjev 2
  • glicinija 09:45 13.maj 2016.

    vesela sem, a izgube ne nadomesti še deset otrok

  • marabunta 21:37 12.maj 2016.

    izgubiti otroka je groza,.... izgubiti tri naenkrat je nepredstavljivo