Svet
12 ogledov

Po Putinu Putin?

Vladimir Putin Profimedias
Dve tretjini ruskih državljanov bi tudi po volitvh 2018 na predsedniškem mestu radi videli Vladimirja Putina. Manj kot 20 odstotkov Rusov ima drugačno mišljenje in bi napredsedniškem mestu radi videli nekoga z drugačnim pristopom.

Glede na anketo, ki jo je konec novembra izvedla neodvisna agencija Levada Center 57 odstotkov vprašanih želi, da bi aktualni ruski predsednik Vladimir Putin zmagal tudi na volitvah leta 2018. 11 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da bi bili zadovoljni tudi, če bi bil Putin zamenjan, a le z nekom, ki bi ga osebno izbral za svojega naslednika, poroča Russia Today.

18 odstotkov vprašanih bi na predsedniškem mestu rado videlo drugačno politiko, medtem kose 14 odstotkov sodelujočih v anketi ni želelo opredeliti. V isti raziskavi je 48 odstotkov Rusov menilo, da v državi trenutno nimajo politika, ki bi lahko zamenjal trenutnega predsednika.

Priljubljenost ruskega predsednika Putina že od začetka njegovega mandata stalno narašča, že nekajkrat je presegel zgodovinske rejtinge popularnosti; predvsem po dogajanju na Krimu in ruske operacije v Siriji. 

Komentarjev 7
  • principiumnovum 21:27 05.december 2015.

    Se strinjam. Dodala bi samo še to, da so gospodarski dosežki, ki jih je Rusija dosegla s Putinom, ko so se rešili Jelcina, tako veliki, da o njih lahko en slovenceljski politik samo sanja. Ironija pa je, da je po ...prikaži več Drnovškovih uspehih pri nas edini dobre gospodarske rezultatte dosegel ravno JJ. V nekem trenutku je namreč sedanja vlada imela skoraj 80000 brezposelnih več, kot JJ, pa ne glede na to, kaj si mislimo o njem. Cifre ne lažejo. Moramo biti pošteni. Tako velike upe smo polagali v levičarje, pa nam volitve nato vedno ukradejo gospodarski kriminalci iz eldeesa (sedaj SMC). Spremenijo ime stranke ali pa ustanovijo novo in ljudje čez noč pozabijo, kdo so gospodarski kriminalci in pasjejebci. Žalostno. Na naslednje volitve ne bom šla, pa tudi če JJ zmaga.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:59 05.december 2015.

    Sej če si bral članek o reklamah za božični čas ti je jasno kaj so oglaševalci povedal. Da ne bi dajal božičnih reklam tako zgodaj ampak to enostavno deluje. Torej daljša izpostavljenost reklamam čeprav jih ne maramo na večino nas ...prikaži več hočeš nočeš vpliva In daljša kot je izpostavljenost več je v možnosti da podzavestno imamo nekaj za samoumevno in izberemo tisto. To je to.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:59 05.december 2015.

    Koga bi jaz volil v bistvu nima dost veze ker je propagandna mašinerija, ker so mediji v rokah dveh enako koruptivnih strani. In še vedno se je zgodil da za tistga za katerga jz volim ne pride v parlament. Tak ...prikaži več da moj glas ne pomen nič...ampak ga vseen oddam in pač vsaj probam če se bo kej spremenil. Imam mirno vest da kot državljan naredim tisto kar verjamem da je dobro za Slovenijo in nisem sam komentator iz fotelja al kak se že temu reče ampak dejansko tud grem na volitve iz principa tud če menim da ne bo nič drugače. Ljudje enostavno nimajo dost časa da bi se ukvarjal z strankam ki niso cel čas v medijih izpostavljene. Zato pač volijo tisto ki naredi najmanj prčkarij so pa zanjo velikrat slišal. Sej če si bral članek o reklamah za božični čas ti je jasno kaj so oglaševalci povedal. Da ne bi dajal božičnih reklam tako zgodaj ampak to enostavno deluje. Torej daljša izpostavljenost reklamam čeprav jih ne maramo na večino nas hočeš nočeš vpliva In daljša kot je izpostavlj