Slovenija
30 ogledov

Pet ur iz rova reševali psa

Gasilci rešujejo psa GRC Novo mesto
Največkrat o dejavnostih slovenskih gasilcev poročamo v primeru naravnih nesreč, nesreč na cestah in takrat, ko posredujejo pri požarih. Gasilce pa pogosto kličejo tudi v primeru reševanja živali. Novomeški poklicni gasilci so iz podzemnega rova rešili psa.

Novomeške gasilce so včeraj prosili za pomoč pri reševanju ujetega psa; obtičal je v podzemnem rovu v bližini Dolža pod Gorjanci. Pes sam iz kamnitega rova ni mogel na prosto, zaradi zahtevnosti terena mu ni mogel pomagati niti njegov lastnik.

Gasilci rešujejo psa | Avtor: GRC Novo mesto GRC Novo mesto

»Gasilci so si s pomočjo vrvne tehnike najprej omogočili dostop do majhne odprtine, kjer so poklical psa in kjer se jim je na klic odzval. S kladivom so skušali razširiti izstopno odprtino, vendar to zaradi trdovratnega kamna ni bilo možno,« pojasnjujejo novomeški gasilci. Poiskali so druge možne izhode iz rova in enega tudi našli na drugi strani skalovja. Spet so poklicali psa, spet se jim je odzval, vendar tudi skozi to odprtino ni mogel na prosto. Gasilci so tudi v tem primeru odprtino skušali razširiti s kladivom, kar jim je naposled tudi uspelo.

Gasilci rešujejo psa | Avtor: GRC Novo mesto GRC Novo mesto

Gasilci rešujejo psa | Avtor: GRC Novo mesto GRC Novo mesto

Prestrašenega psa so predali lastniku. V kar 5-urni akciji reševanja psa so sodelovali novomeški poklicni gasilci in njihovi prostovoljni kolegi iz Dolža, ki so skrbeli za logistično podporo akcije.

Pa je rešeno življenje!

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:10 13.december 2015.

    Ta prva fotka vse pove. Ne delajo za denar ampak za zadovoljstvo vseh. To so naj Slovenci leta.

  • maresem 14:39 12.december 2015.

    Bravo gasilci!

  • STF 08:12 12.december 2015.

    Hey proti ograjarji, je treba tudi rove sedaj prepovedat?