Svet
5 ogledov

Patricia oslabela v tropsko nevihto

Tropska nevihta Patricia EPA
Orkan Patricia je ob prihodu na celino oslabel v tropsko nevihto. Napovedane katastrofe za zdaj ni, kljub temu nevihta ni nedolžna, saj območju grozijo poplave in plazovi.

Orkan Patricia je v petek zvečer po lokalnem času udaril ob obalo redko poseljenega območja mehiške zvezne države Jalisco.

PREBERITE ŠE

Četudi je bil nad morjem ocenjen kot najmočnejši orkan v zgodovini ameriške celine, je ob prihodu na celino oslabel v tropsko nevihto, ki je prinesla številne nevšečnosti tamkajšnji prebivalcem, a k sreči ne napovedanih katastrofalnih posledic.

Po napovedih mehiških meteorologov se bodo močne padavine, ki so zajele obalo, nadaljevale predvsem v zveznih državah Guerrero, Colima, Jalisco in Michoacan. Vetrovi, ki so nad morjem dosegli hitrost tudi do 400 kilometrov na uro, so se nad obalo umirili do "slabih" 120 kilometrov na uro.

Napovedujejo poplave in plazove

Patricia kljub vsemu ni nedolžna, saj obstaja velika možnost poplav in plazov. O žrtvah ni poročil, več tisoč ljudi pa so že včeraj evakuirali s prizadetega območja. Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je dejal, da je Patricija do sedaj povzročila manj škode, kot so se bali po prvih napovedih Nacionalnega centra za orkane v ZDA.

Zvezna mehiška policija za zdaj poroča le o manjših plazovih in podrtih drevesih v Colimi. Oblasti opozarjajo, da bi lahko pepel iz vulkana Colima, ki je bil v zadnjem letu zelo aktiven, v kombinaciji z močjim deževjem povzročil velike plazove. Na ogroženem območju živi okoli 400 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.