Svet
27 ogledov

Odkritje podpredsednice: Vse moške v vasi so pobili

seriatsko pravo EPA
Organizacije za zaščito človekovih pravic so ostro obsodile usmrtitve moških v iranski vasi, ki jih je izvedla uradna oblast.

Kot poročajo tuji mediji je od usmrtitev prišlo v iranski vasi Sistan in Beludžistan. Vse moške so pobili zato, ker naj bi uporabljali in razpečevali drogo. Usmrtitve je potrdila iranska podpredsednica Shahindokht Molaverdi, ki je pri tem poudarila, da so otroci the mož danes potencialni razpečevalci droge tudi sami, saj bodo bodisi iskali maščevanje bodisi bodo na ta način skušali priskrbeti denar za preživetje.

Za zdaj ni jasno, ali so bili moški usmrčeni hkrati ali v daljšem časovnem obdobju, podpredsednica je potrdila le njihove smrti z obešanjem. Izpostavila je, da je Iran odgovoren za družine ubitih in da so že vzpostavili program pomoči.

Njeno izjavo je objavila organizacija Iran Human Rights, ki sporoča še, da je v Iranu letno nekaj sto usmrtitev zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo.

Preizkus nadaljevanja reform

V Iranu medtem potekajo parlamentarne volitve, ki pomenijo prvi preizkus javnega mnenja po sklenitvi jedrskega sporazuma s šesterico velikih sil julija lani. Zmerni predsednik države Hasan Rohani vidi volitve kot ključne za omejitev prevlade konservativcev v parlamentu in pospešitev reform v državi, poroča STA.

Volišča naj bi bila po prvotnih načrtih odprta do 15.30 po srednjeevropskem času, a je zaradi velikega interesa notranje ministrstvo sporočilo, da bodo volišča odprta dve uri dlje. Notranje ministrstvo prve izide pričakuje v soboto, lahko pa pride tudi do zamud, saj potekajo tudi volitve sveta izvedencev.

Komentarjev 9
  • Dolfi 18:29 29.februar 2016.

    Ni lepšega kot, da se sami med seboj pobijajo!

  • erikkk 11:47 29.februar 2016.

    dol imajo klavnice za ljudi ...mislim da bi oblasti morale končat enako

  • Žurnalček 18:43 28.februar 2016.

    Eden od njih je tak degeneriranec v glavo , da je moral končati šolanje v posebni šoli in ga sploh ne bi smeli soditi !