Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Obsojeni goljuf goljufal še pri družbeno koristnem delu

Policist Boštjan Tacol
Mariborski kriminalisti obravnavajo pravnomočno obsojenega storilca kaznivega dejanja davčne zatajitve, ki ni opravil naloženega mu družbeno koristnega dela.

Ptujsko sodišče je storilcu kaznivega dejanja davčne zatajitve naložilo družbeno koristno delo v trajanju 1.460 ur. Kriminalisti so ugotovili, da kazni obsojeni storilec ni odslužil, pristojnim organom pa je lažno prikazoval, da je delo opravil in tako kazen tudi odslužil. Preslepil je tako pristojni organ socialnega varstva, ki je bil zadolžen za preverjanje izvršitve kazni kot tudi Okrožno sodišče na Ptuju, ki je kazen izreklo.

Imel je pomagače na občini

"Kriminalisti so ugotovili, da so odgovorne osebe lokalne skupnosti, kjer naj bi se kazen opravljala,  v  celoti  ponaredile  dokumentacijo,  ki  naj  bi  dokazovala izvršitev  kazni,  čeprav  so vedele, da izrečena kazen družbeno koristnega dela pri njih nikoli ni bila izvršena," pri tem pojasnjuje Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Zaradi svojih dejanj se bodo zagovarjali na sodišču; po  vseh  zbranih  obvestilih  so kriminalisti na pristojno Okrožno državno tožilstvo  na Ptuju podali kazensko ovadbo zoper dve osebi, in sicer zaradi zlorabe  uradnega  položaja  ali pravic v sostorilstvu in zaradi  overitve lažne vsebine.

Po naših informacijah gre za občino Videm pri Ptuju, kjerse že ukvarjajo z eno kazensko ovadbo, ki so jo mariborski kriminalisti vložili pred nekaj dnevi. Vložena je zoper 17 ljudi, je pred dnevi poročal Večer, neupravičeno naj bi si izplačali 266.000 evrov. Med ovadenimi je namreč tudi župan Vidma pri Ptuju Friderik Bračič, ki naj bi si pustil izplačati okrog 26.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Janez_53 17:27 15.september 2015.

    Tvoj kriterij za definicijo "idiotev" je res "idiotski"! In malih črk še nisi osvojil, kajne?

  • Ludvik Miholic 15:01 15.september 2015.

    MORDA SI TI TUDI EDEN OD TISTI IDIOTEV VSAJ JE V SLOVENIJI 75 PROCENTOV IDIOTOV KER VSI KRADETE NEVIDIM NOBENEGA POSTENEGA SLOVENCA RAZEN DOJENCKA PA TUDI TA BO TAKI KER GA VZGAJAJO IDIOTI

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:40 15.september 2015.

    Dobijo najlažjo kazen pol pa še te ne oddelajo na pošten način. Jao...Kdo je take idiote vzgajal?