Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Ob prazniku pregloboko pogledala v kozarec?

policija Saša Despot
Dve hudi prometni nesreči na Dolenjskem. Počilo je danes ponoči, ko se je z vozilom prevrnila opita 19-letna voznica.

Do nesreče je prišlo nekaj pred drugo uro, ko je 19-letna voznica začetnica pri Dolenjem Gradišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljala s ceste, trčila v drog električne napeljave in se z vozilom prevrnila.

Voznica med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,81 miligramov alkohola,” v dnevnem poročilu piše Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico, o njenih kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padel s traktorja

Že včeraj nekaj po 14. uri pa so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti pri Gorenjem Suhadolu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripetim priključkom za prevoz tovora, na katerem je stal 64-letni potnik. Pri vožnji po klancu navzdol je potnik padel s priključka in utrpel hude poškodbe glave.

Policisti so še ugotovili, da 45-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je dovoljenje prenehalo veljati na podlagi odločbe sodišča. V litru izdihanega zraka je imel 0,48 miligramov alkohola.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so kmetijski traktor zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče. 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:49 08.marec 2016.

    Včasih smo rekli ; "Dedcem ne točit za šankom,babam pa na tank štelah " ! .....danes je vse obrnjeno na glavo ! Kam smo prišli ?