Svet
52 ogledov

Ujeli moškega, povezanega z napadi v Parizu

Policijska akcija v Parizu EPA
Belgijsko tožilstvo je danes popoldne potrdilo, da so v veliki policijski operaciji včeraj prijeli moškega, ki so ga ovadili zaradi morebine povezave v teroristične napade v Parizu. V Franciji medtem novo streljanje. V francoskem mestu Toulon je dopoldne prišlo do novega strelskega obračuna, tokrat med policijo in tihotapci z orožjem.

Ime moškega, ki ga je ovadilo belgijsko tožilstvo, še niso objavili, potrdili pa so, da so vse ostale prijete v včerajšnji akciji že spustili na svobodo. Za zdaj ni znano niti, kakšno vlogo naj bi v napadih na Pariz odigral prijeti in ovadeni moški.

Glede na informacije agencije Associated Press je francoska policija potrdila, da je medtem v južnem pariškem predmestju Motrougeu danes našla eksplozivni pas brez sprožilca. 

Novo streljanje, ubit carinik

Med policijsko operacijo je moški začel streljati na policiste. V strelskem obračunu, ki je sledil, je bil ubit carinik, poškodovana pa dva policista. Do incidenta je prišlo na območju Saint Jean du Vara v Touloni v bližini Marseilla.

V okviru policijske akcije so policisti prijeli 33-letnega moškega, za katerega menijo, da je povezan z napadom na uradne osebe. Za zdaj še ni znano, ali gre za moškega, ki je streljal na policiste, saj je ta sprva pobegnil. Torej ni jasno, ali so policisti ujeli ubežnika, ali gre za njegovega sodelavca.

Kot poročajo francoski mediji, policijska akcija je bila usmerjena v prijetje lokalnih tihotapcev z orožjem; ali je ta akcija povezana z nedavnim terorističnim napadom v Parizu, se še ne ve.

Komentarjev 6
  • 108 22:09 23.november 2015.

    iz Poljska. Za tri leta in bo situacija drugačna na Balkanu... Zato sem se začel učiti slovenščine...

  • patron 18:15 23.november 2015.

    varnost je v kuuuuur......, sam nočejo priznat......!!!!!!!!!!!!!!!

  • patron 18:11 23.november 2015.

    108, od kje si ti, tvoja slovenščina.....si eden njihovih????