Slovenija
28 ogledov

Nadzor: Sta policista ministra Koprivnikarja čakala v zasedi?

policija Žurnal24 main
Kranjska policijska uprava na podlagi zbranih podatkov ni potrdila navedb, da je bil postopek z voznikom v nedeljo ponoči na območju Škofje Loke vnaprej načrtovan, danes sporoča tiskovni predstavnik PU Kranj.

"V notranjevarnostnem postopku, ki ga je uprava vodila zaradi sumov notranjih nepravilnosti  in  namigovanj zunanje javnosti o tem, je bilo ugotovljeno, da sta se policista v takratnih krajevnih  in časovnih okoliščinah odzvala na prijavo neinterventnega dogodka policiji, ko se je na Poljansko  cesto z notranjega parkirišča gostinskega obrata vključeval voznik avtomobila," pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos in dodaja, da so takšna ravnanja pogosto povezana z vožnjo pod vplivom alkohola.

"To je vplivalo na nadaljnji razvoj dogodkov in izvajanje policijskih pooblastil, med katerimi je  bila  tudi  odreditev preizkusa  alkoholiziranosti, kar policist sme storiti v skladu s predpisi o cestnem prometu," poudarja Kos.

Ministra Borisa Koprivnikarja sta policista ustavila in kontrolirala na regionalni cesti, preizkus alkoholiziranosti pri njem je pokazal  rezultat v mejah dovoljene koncentracija alkohola. Zato sta policista postopek na kraju zaključila.

Kot smo poročali
, minister Koprivnikar je posumil, da sta mu policista - takorekoč sredi policijskih pogajanj z ministrstvom - postavila zasedo. "... Policisti so me ustavili, in sicer tako, da so na popolnoma prazni stanski cesti pripeljali za mano s prižganimi modrimi lučmi ... Korekten postopek, preverjanje dokumentov, alkotest ... nobenih problemov ... pa vendar imam čuden občutek, ker nisem storil nič narobe, s čimer bi pritegnil pozornost."

Zaradi suma, da je šlo za kršitev pooblastil so na kranjski upravi izvedli notranji nadzor, ki je vse sume v nepravilnosti ovrgel.

Komentarjev 10
  • Bačo 21:10 04.december 2015.

    V čem je problem? Zaseda je vsakdanja reč pri policijskem delu!Okoli vsake veselice se policisti spravijo v zasedo. In jih lovijo.

  • zwqne 18:58 03.december 2015.

    Kaj pa si misli Koprivnikar, da njega pa ne smejo ustaviti in kaznovati?? To se vidi, da se imajo za višje in NEDOTAKNJENE OSEBE! Ja, to je pa Slovenija moja dežela in njena politika.To pa še nisem slišal ali bral, ...prikaži več da se je kakšen tuj politik "švaral" glede ustavitve policajev.

  • ginko 15:59 03.december 2015.

    Ti si podoben ministru po jeziku, pa verjetno z polno malho prekrškov, ker ne preneseš reda v državi.