Svet
15 ogledov

Na Švedskem begunec do smrti zabodel delavko centra

begunci EPA
Mladi begunec je danes do smrti zabodel delavko sprejemnega centra, namenjenega mladoletnikom brez spremstva.

Kot poroča švedska policija, so 22-letno delavko sprejemnega centra za mladoletne begunce brez spremstva zabodeno prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer pa ji niso mogliveč pomagati. Policija identitete napadalca ne razkriva, sporoča le, da gre za mladega fanta, ki je bival v tem centru, namenjen beguncem v starosti 14 do 17 let. Fanta je policija zaradi suma umora prijela.

Tiskovni predstavnik švedske policije Thomas Fuxborg je ob tem priznal, da se je število tovrstnih incidentov ob prihodu velikega števila migrantov oz. beguncev v zadnjih šestih mesecih občutno povečalo. Prav danes je švedska policija zahtevala dodatnih 4100 policistov in drugih uslužbencev za pomoč pri boju proti terorizmu, deportacijah neupravičenih migrantov in varovanju begunskih namestitvenih kapacitet.

Švedska s slabimi desetimi milijoni prebivalcev je lani sprejela več kot 160.000 prosilcev za azil. V zadnjem času je nato občutno zaostrila svojo azilno zakonodajo in uvedla nadzor na mejah, saj pritiska ne zmore več.

Komentarjev 14
  • Avatar čavez
    čavez 10:23 26.januar 2016.

    Vso to golazen do poslednjega poslat k njihovemu idiotizmu Alahu pa bo mir.

  • samo.jst 07:57 26.januar 2016.

    Počakaj, da nam jih Nemčija in Avstrija vrne 140k in bomo tudi mi del tega elitnega kluba...

  • sprehajalec 22:02 25.januar 2016.

    Jaz na mestu njenih svojcev, dam oglas za najem res dobrega advokata, ki se bo kril sam, v primeru morebitnega uspeha. Pa najdem luknjo v zakonih za take primere, tožim migranta, pa tistega ki ga je spustil notri in ogrozil ...prikaži več njeno življenje ter na koncu tistega, ki ga je povabil. Samo mora biti res dober advokat. Verižna reakcija takšnih tožb, bo sprabila migrantom prijazne oblasti v hude težave....