Slovenija
19 ogledov

Na cestah se obeta gneča

Gneča na južni obvoznici PIC
Tudi danes se v smeri počitniških destinacij pričakuje zgoščen promet in zastoji.

Na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Uncem proti Ljubljani je zaradi gorečega vozila oviran promet. Nastaja zastoj, ki je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste trenutno dolg do dva kilometra.

Zastoji so pred predorom Karavanke proti Sloveniji, kjer je šest kilometska kolona in na cestah Podlehnik - Gruškovjein Koper - Šmarje - Dragonja. Za prehod meje (izstop) na Dragonji se čaka uro in pol, na Gruškovju pa pri izstopu 20 minut in pri vstopu 30 minut.

Na dolenjski avtocesti je od višnje Gore proti Grosuplju zaradi okvare vozila zaprt del počasnega pasu. Na primorski avtocesti je zaprt počasni pas od Unca proti Ravbarkomandi zaradi okvare tovornega vozila.

Pripravite se na pot!

Če je le mogoče, se na daljšo pot odpravite izven največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj. Pred odhodom preverite stanje na cestah in vremensko napoved, v avtu pa imejte zadostno količino vode.

Dars v primeru večje prometne nezgode, ki bi imela za posledico več kot 5-kilometrski zastoj in najmanj 4 ure dodatnega čakanja v koloni, sicer organizira delitev vode. Kot pojasnjujejo na Darsu, pa ob običajnih zgostitvah prometa ob koncih tedna oziroma menjavi turistov plastenk z vodo ne delijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.