Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Mož ubil ženo in jo odvrgel na deponiji

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov
1/3
Nik Rovan
Slovenski kriminalisti so v sodelovanju s tujimi preiskovalnimi organi raziskali umor srbske državljanke, s katero so bili svojci zadnjič v stiku 24. aprila.

Kot je povedal vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič, je 61-letni srbski državljan umoril svojo 37-letno ženo. Slovenske kriminaliste je v prvih dneh maja za pomoč prosila italijanska policija (IVO), ki je sprožila iskanje pogrešane 37-letne državljanke Srbije. Iz zaprosila IVO je bilo razvidno, da žensko pogrešajo od 24. aprila od 21.50, ko je z območja Trsta še zadnjič po telefonu komunicirala z družinskim članom z območja Srbije, nato pa se je vsakršna sled za njo izgubila.

Italijanski časnik Corriere della Sera piše, da je policijo o izginotju matere obvestila sedemnajstletna hči, potem ko se ji mati ni oglašala na telefon. Dva dni kasneje so na policijo podali prijavo njenega izginotja. Ugotovljeno je bilo, da se je nazadnje njen mobilni telefon povezal z dvema baznima postajama v Sloveniji. 

Ni prišla na delovno mesto

Pogrešana je 24. aprila kot potnica, skupaj z osmimi osebami z območja Srbije, s kombijem odpeljala proti Trstu, preko Slovenije. Periodično je prihajala iz Srbije v Italijo, kjer je opravljala dela varovanja in oskrbe ostarelih. Omenjeni dan je prispela v Trst, v stanovanjsko hišo, katere lastnica je bila skupaj z bivšim možem. Tisto noč naj bi prespala v omenjeni hiši, naslednje jutro pa začela z delom, vendar je na delovno mesto ni bilo.

Zaradi sumljivih okoliščin izginotja pogrešane osebe, je italijanska policija na ozemlju Italije preverjala delovanje in komunikacije mobilnih telefonov v uporabi pogrešane, pri tem pa ugotovila, da je nazadnje komunicirala s hčerjo ob 21. 50. Hči je bila v času klica v Srbiji.

Nadaljnja preiskava je pokazala, da sta se dva mobilna telefona pogrešane 25. aprila okoli 2. ure zjutraj povezala z baznimi  postajami  na ozemlju Slovenije, kar je bil tudi razlog, da so IVOzaprosili za sodelovanje koprske kriminalistične policije.

Ugotovljeno je bilo, da sta se njena mobilna telefona štirikrat povezala na slovenske bazne postaje. Podatki so kazali, da sta oba mobilna telefona potovala z območja Trsta v Italiji, na območje Slovenije in naprej proti meji s Hrvaško. 

Mož je potoval za njo

V preiskavo so vključili tudi hrvaške preiskovalne organe. Na podlagi nadzornih kamer so ugotovili, da je ženska iz Srbije preko Hrvaške in Slovenije odpotovala v Trst, kmalu zatem pa je v Trst prispel tudi njen bivši mož, ki je živel in delal na območju Trsta, a se je v istem času nahajal v Srbiji. Na kamere so ga ujeli, ko je 24. aprila na Obrežju vstopil v Slovenijo, še isto noč odšel v Trst in nato nazaj preko Hrvaške v Srbijo. 

V Požarevcu je podal prijavo, da je bil njegov avtomobil zažgan. Vozilo je v celoti zgorelo, s čimer je najverjetneje želel uničiti dokaze. Iz podatkov italijanskih policistov je razvidno tudi, da je po vrnitvi v Trst na enoti za prijavo vozil, omenjeni avtomobil odjavil in vrnil registrske tablice. Kot je dejal Jurič, je šlo za namerno uničevanje dokazov. 

Na sodišču priznal

Italijanski policisti so ga včeraj privedli v Trst, kjer je med zaslišanjem priznal umor. Ženo je umoril v njuni hiši in truplo z avtomobilom odpeljal preko bivšega mejnega prehoda Repentabor na ozemlje Slovenije ter ga odvrgel na odlagališču gradbenega materiala v bližini naselja Kreplje pri Sežani.

Truplo pokojnice so našli na zasebni posesti, kamor se po dogovoru z lastnikom odvaža gradbeni material. Nahajalo se je v kanalu v useku. Jurič je dejal, da je težko reči, ali je storilec na truplo odvrgel ves material, ki je bil na pokojnici, ali je bilo to posledica dežja in zasuvanja terena. Ker je moški v Trstu opravljal zidarsko dejavnost in jo izvajal tudi v bližini kraja, kjer so našli truplo, je moč sklepati, da je vedel za gradbeno deponijo in jo zato tudi uporabil za kraj, kamor je odvrgel truplo. Truplo je prekril z večjo količino tam najdenega gradbenega materiala in takoj za tem zapustil Slovenijo ter preko Hrvaške odpotoval v Srbijo.

Na podlagi njegovega priznanja so našli truplo, ki je bilo odpeljano v Ljubljano na Inštitut sodne medicine, kjer bodo izvedli potrebne postopke za potrditev identitete ter ugotovitve razloga smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.