Magazin
71 ogledov

Krompirjeva tortilja

krompirjeva tortilja Blanka Kefer
Za okusno kosilo pripravite krompirjevo tortiljo in jo popestrite s sirom in zelenjavo.

Sestavine:

  • 1 kg krompirja (ki se ne razkuha)
  • 1 čebula
  • 8 jajc
  • 100–150 g ovčjega ali poltrdega sira (npr. ementalca, gaude)
  • 2 pesti češnjevega paradižnika
  • sol
  • poper
  • origano (ali timijan, majaron ...)
  • 5–6 žlic oljčnega olja
  • bazilika (sveža, za posip)

Priprava:

  • Za krompirjevo tortiljo s sirom olupite krompir, ga narežite na tanke rezine in počasi pecite cca. 10 minut v zelo veliki (široki) ponvi ter v vročem olju na srednji temperaturi (lahko uporabite tudi dve srednje veliki ponvi). Medtem večkrat zapored premešajte.

  • Med pečenjem na kolobarje narežite čebulo, jo nato dodajte krompirju in pecite na srednji temperaturi skupaj z njim. Močno začinite s soljo in poprom ter po želji z origanom.
  • Zmešajte jajca, solite in poprajte ter prelijte čez krompirjevo tortiljo. Pecite na manjši temperaturi, dokler se rahlo ne strdi.
  • Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Paradižnik in sir narežite na majhne kocke, zmešajte ter po želji začinite s soljo, poprom in timijanom.
  • Krompirjevo tortiljo posujte s kockami sira in paradižnika ter na hitro popecite v pečici, dokler se sir ne stopi. Tortiljo zato pustite v ognjevarni posodi ali jo namestite na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Pred postrežbo tortiljo posujte s sveže nastrgano baziliko.

Nasvet:

K sveži krompirjevi tortilji se izvrstno poda sveža solata.

za več receptov za jedi iz krompirja kliknite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.